سبد خرید

حل تعارضات بین زوجین

حل تعارضات بین زوجین

موضوعات مهم آموزش

در زندگی مشترک تعارضات بین زوجین همیشه وجود دارد و تقریبا هیچ زندگی مشترکی وجود ندارد که بدون تعارض باشد. به همین دلیل، مهارت مقابله و مدیریت تعارض ها، بسیار لازم و ضروری است. در طول زندگی مشترک لازم است تا زوجین با اعتماد، احترام و تمرکز روی مشکل، در مسیر حل تعارضات خود قرار گیرند. اختلاف بین زن و شوهر، طبیعی و کاملا اجتناب ناپذیر است. برخی تحمل هیچگونه نظر و سلیقه مخالف با خود را نداشته و فکر می کنند باید با یکی کپی و برابر خود ازدواج کنند. و این یکی از دلایل اهمیت مشاوره پیش از ازدواج است. من، فاطمه پیوسی در این مقاله به مهارت مدیریت و حل تعارضات بین زوجین در زندگی مشترک پرداخته ام. پس در ادامه مطلب همراه باشید.

مدیریت تعارض بین زوجین

بدون تردید، اکثریت این مطلب را پذیرفته اند که در هه ازدواج ها، تعارضات به چشم می خورند. و هر دو طرف در آن ها نقش دارند. و مهم تر از همه اینکه این مسائل و اختلافات به هیچ عنوان جنبه خوشایندی ندارند. اگر این فرض را در نظر بگیریم که هر زندگی مشترک کشمکش ها و درگیری های خاص خود وجود دارد، سوال مهم این است که چطور باید آن ها را مدیریت کرده و با آن ها کنار آمد؟
چرا که افراد هر کدام خصوصیات ویژه و عادت های بد خود را دارند. به علاوه، هر کدام هم انتظاراتی از همسران خود دارند که برآورده نمی شود و قصد محاکمه او را دارند. در این شرایط شما دقیقا در قلب تعارضات اجتناب ناپذیر قرار دارید.

علل تعارضات بین زوجین

زندگی مشترک مجموعه از افکار و نگاه های مختلف و متفاوت است. با این حساب؛ هیچگاه زن و شوهر نمی توانند بدون داشتن نظرات مخالف یکدیگر در کنار یگدیگر باشند. و در بسیاری از مواقع، این دیدگاه ها و نظرات مختلف فرصت عالی گفتگو را بین زوجین بوجود می آورد. متاسفانه یکی از حلقه های مفقود شده در زندگی مشترک، همین عدم برخورداری از مهارت گفتگو است.
مهم ترین اصل برای رفع تعارضات بین زوجین، صحبت در رابطه با موضوع مورد اختلاف است. در واقع این بهترین راه برای حل اختلافات است که در آن منافع هر دو طرف هم تامین خواهد شد.
براساس مطالعات روانشناسی، یکی از اصلی ترین دلایل تعارض بین زوجین در زندگی مشترک، تفاوت در سبک هیجانات بین زنان و مردان است. تفاوت های زیست شناختی زنان و مردان و همچنین واکنش هایی که جامعه در قبال این تفاوت ها دارد نیز از دیگر دلایل اختلافات بین زوجین به حساب می آید.
در واقع می توان گفت این تعارضات، اختلافات و دعواهای بین زن و شوهر، هم دلیل فیزیولوژیکی و هم دلیل روانشناختی دارد. برای اینکه این اختلاف نظرات درک شوند؛ لازم است تا زوجین مهارت ارتباط موثر را آموزش ببینند.زوجین باید به این نکته توجه داشته باشند که انسان ها به لحاظ جسمی به گونه ای برنامه ریزی شده اند که در برابر تعارضات هیجانی، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند و این قضیه به دوران کودکی باز می گردد. 

تفاوت هیجانات در زنان و مردان

با وجودی که زندگی مشترک، ثبات هم داشته باشد؛ اما افراد مختلف در برخورد با مشکلات زناشویی، برخورد های متفاوتی دارند. در رابطه با تفاوت هیجات در زنان و مردان، باید به این نکته اشاره داشت که مردان در مقایسه با زنان، ناراحتی خود را دیرتر بروز داده و در واقع آن را کنترل می کنند.
چرا که از زمان کودکی از آن ها خواسته اند که از بروز احساسات خود، به خصوص غم و ناراحتی جلوگیری کنند. اما در مقابل، زنان بیشتر به احساسات خود توجه داشته و آن ها را ساده تر ابراز می کنند.

منبع اصلی تعارضات بین زوجین

تعارض در حوزه های خاص

مواردی مثل مسائل مالی، رابطه جنسی، فرزندان، نحوه گذران اوقات فراغت، تقسیم وظایف و مسائلی از این قبیل، تعارضات شدید و مکرر را به دنبال دارند. این چنین اختلافات در واقع تعارض در حوزه های خاص شناخته می شوند که شناسایی و یادگیری مهارت مدیریت آن ها، در حل تعارضات بین زوجین بسیار مفید خواهد بود.

تعارض درباره مرزهای خانوادگی

برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع تعارض در زندگی مشترک؛ بین خود و همسرتان و همچنین بین زوجین و دیگران حد و مرزها را مشخص کنید. در زندگی مشترک، زوجین باید به این توافق برسند که چه میزان باید برای خانواده، فرزندان و دوستان خود وقت بگذارند، چرا که داشتن یا نداشتن این مرز بندی ها می تواند زمینه ساز اختلافات باشد.

تعارضات مربوط به زندگی مشترک

 معمولا برخی زوجین در حوزه های مختلف در توصیف مال من، مال تو یا مال با مشکل مواجه اند که همین می تواند موقعیت را بسیار پیچیده تر کند. شاید این چنین مشکلات در ظاهر زود گذر باشند، اما می تواند سرآغاز اختلافات بزرگتر باشد. چرا که زوجین مدام در پی یافتن راهی برای ایجاد عدالت در رابطه خود هستند.

تعارضات مربوط به مسئولیت ها و فرصت ها

گاهی زوج ها مسئولیت ها و فرصت هایی که در زندگی دارند را نمی شناسند و به همین خاطر نمی توانند تعادل ایجاد کنند. در زندگی مشترک و برای کاهش تعارضات، زوجین باید برای حفظ هویت گروهی خود تلاش کنند. هویت گروهی همان مدیریت برابری، انصاف و تشویق متقابل در زمان ها و به اشکال مختلف می باشد.

تعارضات مربوط به ارزش ها و ترجیحات

ترجیحات همان دوست داشتن و دوست نداشتن ها هستند که به راحتی با مذاکره به طوری که هر دو طرف راضی باشند؛ می توانند حل شوند. زوج ها معمولا بین اینکه یک مسئله ارزش است یا ترجیح نظرات متفاوتی دارند. یادگیری مهارت های ارتباط موثر در زندگی زناشویی، کمک می کند تا زوج ها راحت تر با این تعارضات کنار بیایند.

تعارضات مربوط به تفاوت سبک شخصیتی

در رابطه با تفاوت های اساسی که زوجین در سبک شخصیتی خود دارند، مطالعات بسیاری انجام شده است. زندگی زناشویی زمانی نتیجه بهتری دارد که هر دو طرف، حوزه ها، جایگاه و زمینه های تخصص خود را بشناسند و با یکدیگر نقش رهبری را جابجا کنند. برای حفظ این رابطه لازم است برای حل تفاوت ها تلاش صورت گیرد.

تعارضات جنبه های جدا نا پذیر از روابط انسانی هستند. هر چقدر میزان صمیمت بین دو نفر بیشتر می شود، احتمال اینکه تعارضات بیشتری را هم در رابطه خود تجربه کنند بیشتر است. چرا که در ارتباطات خصوصی تر، تفاوت ها و عادت های متفاوت بارزترند و می توانند جنبه های آزار دهنده داشته باشند.
با اینکه این چنین تفاوت ها و تعارضات معمولا برای زندگی زناشویی خطری ندارند، اما عدم مواجه مناسب با آن ها می تواند خطرساز باشد و با از بین بردن رابطه عاطفی بین زوجین، زندگی را از هم می پاشد. برای دریافت مشاوره مدیریت و حل تعارضات بین زوجین می توانید با مجموعه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − هشت =