سبد خرید

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

موضوعات مهم آموزش

مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش ازدواج به زوجین کمک می کند تا نسبت به یکدیگر شناخت بیشتر و بهتری پیدا کرده و سپس وارد زندگی مشترک شوند. در این صورت می توانند زندگی جدید خود را با تفاهم بیشتری آغاز کنند.
خیلی از ما با مشاوره های پیش از ازدواج و کلاس های قبل از ازدواج آشنایی نداریم. 
متاسفانه امروزه شاهد بالا رفتن آمار طلاق در بین زوجین هستیم که دلیل عمده آن ها عدم تفاهم بین زوجین است که سبب ایجاد اختلاف ها شده و سرانجام طلاق و جدایی را در پی دارد.
معمولا ازدواج هایی که به طلاق ختم می شوند به این دلیل است که افراد تنها اشتیاق و شور اولیه خود را در نظر می گیرند و به بقیه موارد مهم و اساسی توجهی نداشته و آن ها را پشت گوش می اندازند که همین مسائل در آینده گریبانگیر آن ها خواهد شد.اما در ادامه این مقاله قصد داریم تا بیشتر به مشاوره قبل از ازدواج و اهمیت آن بپردازیم. همچنین آگاهی در رابطه با رابطه عاطفی بین زوجین از دیگر توصیه های من، فاطمه پیوسی، به شما همراهان است.

ضرورت اهمیت دادن به جایگاه مشاوره قبل از ازدواج

خانواده یکی از مهمترین نهاد های اجتماعی است که با ازدواج شکل می گیرد که مشاوره قبل از ازدواج و آموزش های مربوط به آن ها می تواند بسیار مفید و موثر باشد.
آموزش ها و مشاوره ها علاوه بر قبل از ازدواج، در همه مراحل زندگی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بسیار تاثیر گذارند. این مشاوره های می تواند آمار ازدواج های ناموفق را تا حد بسیاری کاهش داده و از آسیب های آن مثل طلاق، اعتیاد، کودک آزاری، همسر آزاری و خشونت های خانگی جلوگیری کند.
هدف از مشاوره های قبل از ازدواج این است که به افراد برای انتخاب زوج مناسب خود کمک شود. انتخاب زوج مناسب، مهم ترین مرحله از ازدواج است و مراجعه به مشاور در این مرحله جنبه پیشگیرانه داشته و با هدایت صحیح، در تامین بهداشت روانی خانواده تاثیر دارد.

تاثیرات مهم مشاوره قبل از ازدواج

اهمیت مشاوره های قبل از ازدواج زمانی مشخص می شود که ما به این نکته توجه داشته باشیم که انسان ها از یکدیگر شناخت کافی ندارند، پس لازم است تا برای رسیدن به این شناخت، پیش از ازدواج؛ از مشاور کمک بگیریم.
روانشناسان و محققان معتقدند که مشاوره های قبل از ازدواج آنقدر اهمیت دارند که باید زمان زیادی برای آن گذاشته شود. این مشاوره ها به شما کمک می کند تا علاوه بر اشتیاق و شوقی که برای تشکیل رابطه دارید، از منطق خود هم کمک بگیرید، تا مبادا زندگی مشترک شما به سمت نابودی کشیده شود. قبل از آن بهتر است با طلاق و تاثیرات آن نیز آشنا باشید.
به عنوان مثال؛ شخصی با تیپ شخصیتی برون گرا و خواهان تشکیل روابط اجتماعی قصد ازدواج با فردی با تیپ شخصیتی درون گرا و کم حرف را دارد. مشاور به این زوج کمک می کند تا با ویژگی های شخصیتی یکدیگر کنار آمده و در اجتماع و جامعه در کنار هم حضور پیدا کنند.

در مشاوره قبل از ازدواج چه مسائلی را مطرح کنیم؟

قبل از مراجعه به مشاور تعیین کنید که چه اسرار و مواردی ار می توانید با مشاور خود در میان بگذارید و اینکه آیا لزومی دارد که همه جزئیات زندگی خود و خانواده تان را برای مشاور بازگو کنید تا فقط باید موضوعاتی خاص را بین کرده و مورد بررسی قرار دهید؟
چنانچه در زندگی شما مسئله ای با حساسیت بالا وجود دارد، آیا باید با جزئیات تعریف شود؟ یا تعریف کلیات آن کافی است؟ اگر همسرتان در جلسه حضور دارد؛ بررسی کنید که مطرح کردن موضوع او را دچار خشم، شرمندگی، احساس گناه یا غذاب وجدان می کند؟
پس بهتر است که برخی مسائل نا گفته باقی بماند مگر اینکه همان موضوع دلیل مراجعه شما به مشاور باشد. در جلسات درباره نقاط قوت و ضعف همسرتان صحبت کرده و نظر دهید. و البته بجای اینکه تمام وقت جلسه را از رفتار همسرتان ایراد گرفته و به او انتقاد کنید؛ کمی هم درباره رفتار و اخلاق خودتان صحبت کرده و تمرکز اصلی خود را روی مشکلات اصلی بگذارید.
اگر در زندگی خود با چندین موضوع و مشکل رو برو هستید، بدترین و بزرگترین آن ها را در نظر گرفته و با نظر مشاور آن را مطرح کنید.

مراحل مشاوره پیش از ازدواج

در مبحث مشاوره قبل از ازدواج باید این نکته را در نظر داشت که جلسات مشاوره بنا به صلاحدید مشاور، به صورت مشترک و یا فردی برنامه ریزی می شود.
در جلسات فردی، مشاور سعی می کند تا با ویژگی های فردی و سوابق فرد بیشتر آشنا شود. شرکت در این جلسات برای موضوعات و مسائلی که نمی توان جلوی طرف مقابل از آن ها صحبت کرد، بسیار تاثیرگذار و مناسب است. در جلسات فردی، فرد می توان با خیال آسوده به گفتگو و صحبت با مشاور بپردازد.
در جلسات مشاوره مشترک، زوجین به صورت کلی، از میزان شناخت نسبت به یکدیگر و نحوه آشنایی خود صحبت می کنند. فراموش نکنید که در این مرحله؛ توضیحات جامع و کامل در دریافت راهنمایی های بهتر از سوی مشاور، لازم است.
باید خاطر نشان کرد که مشاوره با شناخت ویژگی های شخصیتی طرفین، راهکارها و آگاهی های لازم در رابطه با نوع انتخاب آن ها و همچنین دور نمایی از زندگی مشترک آن ها را ترسیم می کند.
بنابراین در پاسخ به سوال مشاوره پیش از ازدواج چگونه است؟ گفته می شود که این مشاوره ها، راهکاری موثر برای شناخت طرفین و همچنین جلوگیری از جدایی و طلاق آن ها می باشد.

مشاوره فردی بهتر است یا مشترک؟

 اینکه جلسات مشاوره پیش از ازدواج به صورت تک نفره برگزار شود یا مشترک، موضوعی است که مشاور با شناخت ابتدایی که از شما دریافت می کند، برنامه ریزی می کند.
اما به طور کلی اینکه دو نفر در جلسات حضور داشته باشند، تاثیر بیشتری از جلسات تک نفره دارد. اما ممکن است که یکی از طرفین حاضر به شرکت در مشاوره ها نباشد که به هیچ عنوان از ارزش و تاثیر مشاوره کم نخواهد شد. البته باید به این نکته توجه داشته که دلایلی که فرد برای عدم مراجعه به مشاور دارد میز بسیار مهم است و حتی می تواند ناشی از مشکلات شخصیتی فکری وی باشد.
نکته مهم دیگر اینکه هر دو نفر،یک مشاور را برای مشاوره انتخاب کنید. انتخاب مشاور های مختلف موجب ایجاد تناقض در تصمیم به ازدواج و ناهمخوانی در تصمیمات می شود.

سخن پایانی

اینکه کلاس ها و مشاوره های پیش از ازدواج چگونه است و چگونه برگزار می شود اهمیت زیادی ندارد. در این مرحله توجه خود را روی مسائل مهم تر مثل اهمیت مشاوره پیش از ازدواج بگذارید.
از اهمیت این کلاس ها غافل نشوید و هر طور شده به همراه همسر خود به در جلسات شرکت کنید. چرا که در این جلسات شناخت بیشتر و بهتری از همسر خود پیدا کرده و در نهایت متوجه خواهید شد با توجه به شخصیت ها، آیا شما برای یکدیگر مناسب هستید یا خیر؟ شرکت در این دوره ها مهارت ارتباط موثر را به شما آموزش داده که به شروع یک زندگی پایدار کمک می کند. در همین راستا مطالعه دیگر دانستنی های مربوط به توانمد سازی زنان را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 16 =