ترس از خیانت یکی از مهم ترین عواملی است که بین بسیاری از زن و شوهر ها اتفاق می افتد و میتواند تاثیرات بسیار بدی بر رابطه ی زوجین داشته باشد.به دلیل اینکه معمولا کسانی که دچار این ترس از خیانت در رابطه می شوند دست به رفتار های افراطی میزند که میتواند موجب اخلافاتی بین زن و شوهر شود همانند چک کردن گوشی موبایل , چک کردن رفت و آمد , سوال پیچ کردن شخص.
برای این که شخص بتواند در زندگی خود به آرامش برسد باید هر چه سریع تر برای ترس خود به دنبال راهکار باشد تا بتواند این ترس را از بین ببرد. ناگفته نماند که در درجه اول این خود شخص است که تحت فشار است و عذاب می کشد و اگر از این افکار منفی جلوگیری نکند باعث جدی تر شدن این مشکل و حتی خیانت در زندگی مشترک خواهد شد.
تیم فاطمه پیوسی توانسته با جمع آوری اطلاعات و راه حل هایی در رابطه با ترس از خیانت از بروز مشکلات جدی تر همانند سردی بین زوجین , تنش های بین زوجین و یا طلاق و جدایی جلوگیری کند.علاوه بر آن شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و درخواست مشاوره با مشاوران موسسه هنر زنانگی و زندگی پیوسی تماس بگیرید.
ترس از خیانت همسر چطور نمایان می شود
افرادی که ترس از خیانت همسر خود دارند معمولا دست به رفتار های وسواس گونه ای می زنند که در زیر به چند مورد از آن ها اشاره میکنم که برای جلوگیری از این رفتار ها و احساسات منفی , من , فاطمه پیوسی به شما توصیه میکنم که حتما با یک مشاور و یا روانشناس مشورت کنید.
۱_شما اغلب به این موضوع فکر می کنید که همسر شما با خیانت میخواهد به شما آسیب برساند.
۲_بیش از حد به رابطه زناشویی و یا همسرتان فکر می کنید و همیشه به دنبال نقاط تاریک و منفی در رابطه با همسرتان هستید.
۳_نسبت به همسرتان احساس حسادت بسیار زیادی دارید و همیشه تصور می کنید که همسرتان در حال دروغ گفتن به شما است.
۴_امکان دارد که شما اعتماد به نفس پایینی داشته باشید که در این صورت احساس می کنید که به اندازه ی کافی برای همسر خود کافی نیستید و امکان دارد به شما خیانت کند.
۵_نمی توانید به هیچ شخصی اعتماد کنید وتصور می کنید که هیچ عشقی وجود ندارد.
۶_وسواس بسیار شدیدی نسبت به همسر خود دارید و همیشه به دنبال چک کردن رفت و آمدها و یا گوشی همسر خود هستید.
۷_برای تمام اتفاقاتی که در زندگی می افتد حتی کوچک سناریو هایی می چینید به این صورت که انگار همسر شما همیشه در حال خیانت کردن به شما است.
دلایل و علت ترس از خیانت
بعضی از افراد دائما از این فکر و ترس خیانت همسر خود رنج میبرند و عذاب میکشند و همیشه نگران این موضوع هستند که نکند همسرشان به پیمان زناشویی آن ها بی وفایی کند.
که می توان گفت این افکار و احساسات دلایل به خصوصی دارند مثلا یک سری از افراد که به شدت بدبین هستند و به آن ها شخصیت های پارانوئیدی گفته می شود که به همه چیز مشکوک هستند و هرگز نمی توانند به راحتی اعتماد کنند.
علاوه بر آن ترس از خیانت می تواند از یک خاطره ی بد موندگار شده باشد به این صورت که شخص یا قبلا خیانت دیده است و یا این که یکی از افراد خانواده آن حالا پدر یا مادر به دیگری خیانت کرده که این ترس شخص را عذاب می دهد.
پیدا کردن دلایل ترس از خیانت می تواند کمک بسیار بزرگی به رفع این مشکل بکند و بسیار توصیه می شود که برای رفع این مشکل حتما از یک مشاوره کمک بگیرید.
عوارض و پیامد های ترس از خیانت
ترس از خیانت می تواند پیامد های منفی بسیاری را به دنبال داشته باشد.برای مثال شخصی که ترس از خیانت دارد پس از مدتی شروع میکند به انجام دادن رفتار های ناشایست و افراطی.
برای مثال چک کردن رفت و آمد , چک کردن گوشی و… که در درجه اول در دراز مدت موجب سردی بین زن و شوهر شده و به این صورت که پس از مدتی دیگر در کنار هم احساس راحتی و امنیت ندارند و از کنار هم بودن خوشحال و راضی نیستند.
در این صورت قطعا تنش های بسیار زیادی را تجربه می کنند.به همین دلیل است که بیشتر جدایی ها و طلاق در بین زوجین به دلیل عدم اعتماد است که باید ترس از خیانت را به روش های سالم درمان کرد تا بتوان از این اتفاقات جلوگیری کرد. به همین منظور بهتر است با طلاق و تاثیرات آن نیز آشنا شوید.
برای درمان ترس از خیانت چه باید کرد
حرف بزنید
در صورتی که ترس از خیانت تمام ذهن شما را در بر گرفته باشد باید به گونه ای در مورد این ترس با همسر خود صحبت کرنید و این مشکل را برطرف کنید. اگر در مراحل اولیه ی ترس از خیانت هستید وهنوز شدت نگرفته است می توانید با صحبت کردن با همسر خود این مشکل را برطرف کنید.
زیرا اگر نتوانید به راحتی مشکل خود را بیان کنید با اضافه شدن افکار منفی و یا برداشت اشتباه از کارها و رفتار ها این ترس را در وجود خود پرورش می دهید.
جور دیگر هم می شود به رابطه نگاه کرد
بهترین و کاربردی ترین کار برای برطرف کردن ترس از خیانت همسر این است که طرز فکر خود را به کل تغییر دهیم.اگرچه که این روش بسیارزمان بر و سخت است اما می توان گفت که ارزشش را دارد.
شما به هیچ عنوان نمی توانید رفتار کسی را کنترل کنید بلکه تنها می توانید رفتار و افکار خودتان را تغییر دهید.شما نباید برای تغییر دادن دیگاه خود جلوی اتفاقات را بگیرید و شخص را کنترل کنید بلکه سعی کنید به شخص آزادی کامل بدهید تا آزادانه انتخاب کند.
محرک های ترس خود را باید پیدا کرد
برای این که بتوانید به راحتی به همسر خود اعتماد کنید باید تمام محرک هایی که این احساس ترس از خیانت را در شما تقویت می کنند شناسایی کنید و از بین ببرید.
به این صورت که اگر پس مدتی علت ترس از خیانت نسبت به همسر خود را پیدا کردید باید سعی کنید که آن را به مرور حذف کنید و یا با آن کنار بیایید.شاید در ابتدا کار بسیار مشکلی باشد اما برای ازبین بردن این ترس بهتر است که زمان بسیار زیادی را صرف کنید تا رابطه خود را به شکل درستی حفظ کنید.
سخت نگیرید
اگر می خواهید که این احساس ترس از خیانت در شما از بین برود نباید زیاد سخت بگیرید به این دلیل که این ترس در وجود شما ریشه ی عمیقی دارد که به این راحتی برطرف نمی شود و نیاز به صبوری شما و زمان دارد.
درصورتی که بر اثر محرک هایی این احساس ترس از خیانت ذهن شما را درگیر کرد سعی نکنید که آن را انکار کنید و یا نادیده بگیرید
تمرین مثبت اندیشی
چنانچه می خواهید از این عذاب ترس از خیانت رها شوید باید سعی کنید که تمرین مثبت اندیشی کنید به این صورت که اگر هر زمانی احساسات و افکار منفی به سراغ شما آمدند سعی کنید که آرامش خود را حفظ کنید و تمرکز کنید روی یک اتفاق و یا فکر مثبت در رابطه با آن.
اگر قصد درمان ترس از خیانت دارید بهترین راه درمان این است که تمام مسائل منفی را از زوایای دیگر بررسی کنید و درون آن ها به دنبال نقاط مثبت باشید.
از موارد منفی فاصله بگیرید
ناگفته نماند که احساس ترس از خیانت همسر با فکر کردن به آن قوی تر شده و در وجود ما ریشه میکند.شما به هیچ عنوان نباید در رابطه با این ترس با دوستان و یا خانواده خود صحبت کنید.
صحبت کردن در رابطه با مسائل منفی میتواند انرژی منفی درون شما و همچنین زندگی شما را گسترش دهد. این افکار منفی همانند افراد سمی در زندگی شما هستند که باید هر چه سریع تر آن ها از خود و زندگی خود دور نگه دارید.
به مشاور مراجعه کنید
معمولا افرادی که درگیر این ترس از خیانت هستند تصور میکنند که درمان این ترس کار آسانی است و می توانند به راحتی آن را درمان کنند .
بسیار حائز اهمیت است که برای حل کردن چنین مشکل مهمی حتما با یک مشاور و یا روانشناس مشورت کنید و مهارت ارتباط موثر را یاد بگیرید. در این شرایط می توانید کاملا علمی و آگاهانه میتوانید این مشکل را برطرف کنید.
در صورتی که راه های درمان اصولی ترس ازخیانت را بلد نباشیم این ترس در وجود ما پنهان می شود و ممکن است که در برخی از موقعیت های حساس ناگهان بروز دهد و مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد.
شاخص های تشخیص خیانت
شاخص اول تشخیص خیانت و اعتماد کردن به همسر ؛ نگرش های درونی و ذاتی
زمانی که فردی به تک همسری اعتقاد داشته باشد و آن را بیان کند تا حدی می توانید به آن اعتماد کنید اما شخصی که به صورت شفاهی هم نمی تواند اعتماد شما را جلب کند و به شوخی و یا جدی حرفی میزند در رابطه با چند همسری است دلیلی برای اعتماد کردن به آن نیس.
فرضیاتی که مرد و زن خیانتکار دارد و امکان دارد که در پس هر خیانتی نهفته باشد:
آنچه که همسرم نمی داند و از آن آگاهی ندارد به هیچ عنوان نمی تواند به او آسیب برساند.
امکان دارد که نقاب شادی و خوشبختی را بر شهوت خود بزند به این صورت که معتقد باشد تنها یک بار زندگی میکند و حق لذت بردن از زندگی را دارد.
خیانت موجب می شود که بدون ازهم پاشیدن رابطه و ازدواجم نیاز هایم را برطرف کنم .
من بر رفتار های آنی و لحظه ای خود کنترل ندارم.
شاخص دوم تشخیص خیانت و اعتماد کردن به همسر ؛داشتن سابقه فریبکاری
احتمال خیانت کردن همسری که سابقه فریبکاری و دورویی زیادی داشته باشد بیشتر از کسی که فقط یکبار خیانت کرده و یا کلا خیانت نکرده است.
اما ناگفته نماند که به این معنا نیست که شخصی که یک بار خیانت کرده قابل بخشش تر است نسبت به کسی که چند بار خیانت کرده و یا کسی که یکبار خیانت کرده است دیگر خیانت نمی کند.
اما نمی توان نا دیده گرفت که کسی که سابقه ی زیادی در دروغگویی وخیانت دارد میتواند احتمال بیشتری برای تکرار این رفتار ها داشته باشد تا کسی که فقط یکبار دست به این کار زده و خیانت کرده است
شاخص سوم تشخیص خیانت و اعتماد کردن به همسر ؛ توانایی برقرار کردن ارتباط کلامی واضح
اگر زن و شوهر نتوانند با هم ارتباط کلامی واضح و مناسبی داشته باشند و از مشکلات هم صحبت کنند ویا همدیگر را از نیاز دیگری مطلع سازند و توقع داشته باشند که طرفشان خودش درک کند و آگاه باشد که آن ها چه نیازی دارند تنش ها و توقعاتی در بین آن ها شکل خواهد گرفت که موجب سردی و دوری زن و شوهر از هم می شود.
در صورتی که زن و شوهر هر دو به صورت درست و صادقانه مشکلات خود و نیاز هایشان را بیان کنند به راحتی می توانند آن ها را در کنار یکدیگر برطرف کنند و احتمال خیانت در این رابطه را کاهش دهند.