بررسی استقلال مالی زن
استقلال مالی زنان بی تردید، از معیارهای اساسی توسعه یافتگی یک کشور از یک سو شیوه اداره و مدیریت سیاسی و فرهنگی حاکم بر آن جامعه می باشد. معیار دیگر، مردمی هستند که با سطح آگاهی خود معیار و شاخص توسعه یافتگی یا عدم توسعه جامعه را میتوانند رقم بزنند. از معیارهای مهم سنجش میزان توسعه یافتگی یک کشور در جهان امروز را باید وضعیت زنان آن جامعه، استقلال مالی زنان و سطح آموزش و آگاهی خانواده ها و رسیدن به ذهن آگاهی بین افراد موثر جامعه دانست. مسائلی مانند خشونت خانگی، سن ازدواج، فرصت های اشتغال زنان، نوع نگاه مردان به جنسیت و زنانگی در جامعه مدرن امروز، از جمله معیارهای میزان توسعه یافتگی یک کشور به حساب می آیند. در واقع، زن در مقام کارمند، مانند کتیبه ای است کوبیده شده بر سر دروازه جامعه ای که سودای مدرنیته را در سر دارد. استقلال مالی زنان یکی از تغییرات بزرگی است که دنیای مدرن امروز شاهد آن بوده است. تغییری که از بطن خانواده آغاز شد و توانست کل سیستم جامعه، فرهنگ و نظام اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار دهد. سایت پیوسی، در این مفاله سعی دارد که به بررسی استقلال مالی زن و تاثیر آن در رشد جامعه بپردازد. مانند تمام تغییراتی که یک سیستم به آن مبتلا می شود، استقلال مالی زنان نیز با خود چالش هایی به همراه خواهد داشت. آنچه در این میان حائز اهمیت است کارآیی ساختار خانواده و جامعه برای پذیرش چالش اشتغال زنان و مادران این سرزمین می باشد. خانواده از لحاظ ساختار، نظام عاطفی پیچیده ای است، که ممکن است دست کم دو یا سه نسل را در بر بگیرد. خانواده بدون توجه به سنتی یا مدرن بودن و ساخت کارآمد یا ناکارآمدی که دارد ناگزیر است خود را تا حد امکان به صورت مجموعه ای کارآمد و توانمند در آورد، به شکلی که بتواند نیاز ها و اهداف اعضای خود را برآورده سازد، بدون آن که دائما اعضای خود را در جهت دستیابی به اهدافشان از جمله آزادی برای تصمیم گیری یا تمایل به اشتغال محدود سازد.
در شرایط فعلی با استقلال مالی زنان و با بی اعتبار شدن تدریجی نقش های سنتی زن و مرد، تعیین دقیق مسئولیت های زن و شوهر مشکل شده است. از قدیم الایام و بر اساس رسوم متداول، نقش مرد در خانواده تحصیل درآمد و نقش زن انجام کارهای خانه و نگهداری از فرزندان بوده است. اما وقتی زن و مرد هر دو بیرون از منزل مشغول به کار باشند، زن اغلب مسئولیت دوگانه ای پیدا می کند. تحولات تدریجی، اشتغال زنان و مسائل مربوط به دخل و خرج هم اغلب موجبات اختلاف زن و شوهر را فراهم ساخته است. با توجه به نقش امور مالی، میتوان انتظار داشت که فعالیت مشترک زن و شوهر در تحصیل اسباب معاش و پرداخت هزینه ها زمینه یکپارچگی بیشتری را میان زن و شوهر را فراهم کند. اما آن چه که قرار بود اسباب همکاری بیشتر باشد، اغلب در جهت جدایی آن ها از هم عمل کرده است. در زمینه دخل و خرج اغلب با انواع باورهای ذهنی در خصوص انصاف، کنترلگری، رقابت و سایر معانی نمادین که به فعالیتهای مشترک زوجین لطمه می زند برخورد می نماییم. بسیاری از زوج ها بر سر چگونگی پرداخت مخارج با هم اختلاف نظر پیدا کرده اند و بعضی از آنها بعد از بررسی فهرست مخارج، یکدیگر را به بی توجهی در خرج کردن و ولخرجی متهم می نمایند. معمولا کسی که بیشترین بخش درآمد خانواده را تمین می نماید، درصدد کنترل مخارج، طبقه بندی اولویت ها، و نوع خرج کردن بر خواهد آمد و طرف مقابل به عنوان یک اقدام تلافی جویانه در برابر اعمال کنترل، پول بیشتری خرج خواهد کرد. بررسی استقلال مالی زن ایرانی توسط کارشناسان وب سایت پیوسی، نشان داده است که هرچه او در کسب درآمد موفق تر عمل نماید، به همان نسبت در هنگام خرج کردن مبالغ مالی از دقت بیشتری نیز برخوردار شده است. متاسفانه، زوج هایی که هدف خود از رابطه را گم نموده اند یا در میان نقش جنسیتی خود و هدفشان از ازدواج سردرگم شده اند در ارزیابی سهم یکدیگر با دشواری روبرو خواهند شد. در مواردی زن و شوهر بر سر اینکه هر کدام چه اندازه در تحقق هدف نقش داشتند، کارشان به بحث و اختلاف نظر کشیده شده است. در این حالت یکدیگر را به زیر پا گذاشتن پیمان نامه ازدواج متهم می کنند و مدعی هستند که بیش از سهم و حد خود کار کرده اند. زیربنای این قبیل منازعات را می توان در باورها و طرز تلقی زوجین از نقش خود و نقش طرف مقابل جستجو کرد که کار را به اختلاف کشانده است.
خوشبختانه امروزه، استقلال مالی زنان بیش از پیش شده است. اما مردان بسیاری با استقلال مالی زنان مخالفت دارند، چرا که به اعتقاد برخی از آن ها اشتغال زنان در بسیاری از مواقع باعث بر هم خوردن نظم موجود در خانواده خواهد بود. با ورود هر چه بیشتر زنان به دانشگاه و تخصصی شدن مشاغل، علاقه آن ها نیز برای ورود به بازار کار بیشتر از قبل شده است. شاید استقلال مالی زنان در نگاه اول امری مثبت به چشم آید، اما هر تغییری اگر به درستی انجام نشود، مشکلاتی را برای افراد آن جامعه پیش خواهد آورد. از طرف دیگر کار کردن خارج از منزل تنها مختص آقایان نیست و زنان هم می توانند از مزایای آن بهره مند شوند. قبول این موضوع اولین قدم برای تحقق حقوق زنان خواهد بود. در این بخش از مقاله، کارشناسان وب سایت پیوسی به بررسی استقلال مالی زن خواهند پرداخت. استقلال مالی زنان، به معنای شاغل بودن زن و یا داشتن منبع درآمدی ست که به صورت مداوم کسب می شود. زنان دارای استقلال مالی، نسبت به دیگر زنان از آزادی عمل بیشتری برخوردار خواهند بود. امروزه به دلیل تغییرات عمده در شیوه زندگی، زنان در کارهای تخصصی تری مانند پزشکی، مهندسی، مشاوره و کارهایی از این قبیل اشتغال دارند. در حالی که در طول تاریخ اغلب زنان، مشاغلی پایین تر از مردان داشته اند، قدرت تاثیر گذاری زنان امروزی در سطح وسیع تری مشاهده می شود. به طوری که زنان امروزی در سیاست، اقتصاد، و تصمیم گیری های مهم کشوری نیز نقش هایی بر عهده دارند. تغییر الگوی نقش زنان در جامعه تاثیرات فراوانی بر زندگی مشترک و بخش های زندگی شخصی آن ها خواهد گذاشت. استقلال مالی زنان، موضوعی می باشدکه شاید به مذاق جوامع مردسالار چندان خوش نیاید. جوامعی که در آن، مردان دوست دارند، زنان از نظر مالی به آنها وابسته باشند. از بیان دلایل آن می گذریم، زیرا ما در وب سایت پیوسی قصد نداریم در این مقاله از تمایل مردان برای وابستگی مالی زنان به آنها صحبت کنیم. آنچه در این مقاله مدنظر ماست، اهمیت استقلال مالی زن و مراحل رسیدن به آن است.
حتی اگر حامی قابل اعتمادی دارید و تصورتان این است که این موضوع اهمیتی ندارد، روزی ممکن است حامی مالی خود را از دست بدهید. پس استقلال مالی زنان را نباید بی اهمیت دانست. استقلال مالی زنان به زبان ساده این است که یک زن، از نظر مالی به کسی وابسته نباشد. خب، در این صورت چه اتفاقی میافتد؟ کنترل امور مالی او، دست خودش خواهد افتاد. بنابراین خودش درباره ی نوع هزینه کردن تصمیم می گیرید و برای این کار به دیگران متکی نخواهد شد. همچنین، دانش مدیریت مالی را فرا میگیرد، حتی اگر در سطحی ابتدایی باشد با این دانش خواهد توانست که تصمیمات درستی بگیرید و امور مالی خود را مدیریت کند. خواهد توانست از نظر مالی خودش را حمایت کند. یعنی با درآمد شغلی، پس انداز، سرمایه گذاری یا ترکیبی از هر سه، خواهد توانست روی پای خودش بایستد. مجبور نیست به پول همسر، کمک مالی دولت یا وام و نظایر آنها تکیه نماید. استقلال مالی اصلی است، که همه باید به آن برسند و مرد و زن ندارد. پس چرا استقلال مالی زنان مهم تر است؟ دلیلش این است که مردان معمولا چارهای جز رسیدن به استقلال مالی نخواهند داشت. اما زنان به این مقوله اهمیت چندانی نمی دهند، چون همیشه خودشان را وابسته به مردان دانسته اند. به همین دلیل، اغلب زنان به استقلال مالی به چشم امری ضروری نگاه ندارند. درست است که هیچ کس نمیداند در آینده چه اتفاقی می افتد، اما حداقل می توانیم واکنشی را که باید در شرایط مختلف در آینده نشان دهیم کنترل نماییم. چگونه؟ با استقلال مالی. اگر از نظر مالی استقلال داشته باشیم، میتوانیم بدون تکیه بر شانس و اقبال برای آینده برنامه ریزی انجام دهیم. افرادی که از نظر مالی به دیگران وابسته هستند، فقط می توانند امیدوار باشند که آینده با آنها خوب تا کند. مخصوصا زنان که با چالش هایی منحصر به فرد، رو به رو هستند .همراه با کارشناسان وب سایت پیوسی باشید تا به بررسی استقلال مالی زن و چالشهای پیش روی آن بپردازیم.
استقلال مالی زنان، موضوعی است که بیشتر اوقات نادیده گرفته شده است. سراسر تاریخ پر است از مردانی که زنان را همواره تابع خودشان کرده اند. کار زنان شامل ماندن در خانه، آشپزی، نظافت و تربیت فرزندان بوده است. در حالی که مردان کار می کردند، خانه می ساختند یا به شکار می رفتند. البته تا اینجای کار ایرادی وجود ندارد، زیرا خود زنان هم تمایل زیادی دارند که بر خانه داری، تربیت فرزند و نظایر آنها تمرکز داشته باشند. مسلما اهمیت این مسئولیت ها هرگز کمتر از کار خارج از خانه نیست و حتی شاید بتوان گفت مهم تر هم می باشد. مشکل جایی به وجود می آید که خواه خانه دار باشید یا شاغل، هنوز در قرن جدید با محصولی جانبی از این تفکر سنتی درگیر هستیم. آن تفکر ایتن است که مردان هستند که پول را مدیریت می کنند. بررسی استقلال مالی زن توسط کارشناسان وب سایت پیوسی، مشخص کرده است که نسل هاست، بسیاری از زنان برای تصمیم گیری مالی به پدر، همسر و مردان دیگری در زندگی خود تکیه داشته اند. خوشبختانه این طرز فکر کم کم در حال تغییر است. امروزه بسیاری از زنان می دانند باید از نظر مالی استقلال داشته باشند، زیرا بدون آن، دستیابی به آرزوهایشان سخت خواهد بود. دورانی که زنان همه چیز را در چهاردیواری خانه می دیدند سپری شده است. آنها می خواهند خودشان به اهدافشان دست یابند. برخی از چالش های مالی وجود دارد که مختص زنان است. از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد. غالبا دستمزد زنان در جایگاه شغلی، کمتر از مردانی است که در همان جایگاه هستند به جز این، زنان مجبور هستند با پدیدهای به نام سقف شیشهای، مبارزه کنند. مانعی نامرئی اما کاملا حقیقی که بین زن و موفقیت حرفهای او قرار دارد. این مانع همان چیزی است که برای بسیاری از فرصت ها در راه پیشرفت و ارتقای شغلی زنان محدودیت ایجاد می نماید. بسیاری از زنان بخش بزرگی از زندگی خود را صرف تربیت فرزندان و رسیدگی به امور خانه می نمایند. بنابراین نسبت به مردان زمان کمتری برای کار و کسب درآمد دارند. برخی از زنان حتی مسئولیت نگهداری از سالمندان خانواده را نیز بر عهده دارند، که این هم وقت کافی برای کار و درآمد آنها باقی نمی گذارد. نتیجه اینکه، بسیاری از زنان قادر نیستند که به اندازه مردان به طور منظم به درآمدی که از شغلشان به دست می آورند، تکیه نمایند. به همین دلیل است که زنان باید توجه بیشتری به پس انداز، سرمایه گذاری و برنامه ریزی داشته باشند تا پولی را که برای استقلال مالی نیاز دارند فراهم نمایند.
این جمله را خوب به خاطر بسپارید که، استقلال مالی زنان عبارتی دهان پرکن نیست. بلکه ضرورت است. اما چرا؟ زیرا بیشتر زنان خواه ناخواه در برهه ای از زندگی خود، بالاخره مجبور خواهند شد تا خودشان امور مالی را مدیریت کنند. میزان فقر در زنان بالای شصت سال، به طور چشمگیری بالاتر از مردان در همین سن می باشد. بسیاری از زنان پس از طلاق، بیوه شدن یا حتی مجرد ماندن، احتمالا در سنین بالای شصت سال دیگر کسی را ندارند که پولشان را مدیریت نماید. بنابراین باید خیلی زودتر بیاموزند چطور این کار را انجام دهند. امید به زندگی در زنان بیشتر از مردان است. بسیاری از زنان که همیشه پدر یا همسرشان تصمیمات مالی آنها را اتخاذ نموده اند. در صورت نبود آنها، ناگهان با مسئولیتی مواجه می شوند که برای آن آمادگی لازم را ندارند. اگر مجرد هستید، شاید قبلا مسئولیت امور مالی خود را به عهده گرفته باشید. اوگرنه، خیلی زود مجبور به این کار خواهید شد. اگر هم متاهل هستید، بازهم باید خودتان را آماده نمایید که اگر ناگهان مجبور شدید بار مدیریت پولتان را به دوش بکشید، بدانید باید چه انجام دهید. با آینده نگری و آمادگی قبلی، استقلال مالی وسیله ای برای رساندن شما به آرزوهایتان خواهد بود. اگر تعلل کنید و دیر به استقلال مالی برسید، فقط از آن برای مقابله با چالش های غیر منتظره مانند پرداخت بدهی، پرداخت هزینه های پزشکی، جورکردن دخل و خرج و موارد دیگر استفاده خواهید نمود. پیشنهاد کارشناسان وب سایت پیوسی، این است که زودتر به استقلال مالی برسید تا از مواهب آن بهره مند شوید. بررسی استقلال مالی زن ایرانی این را هویدا کرده است که عزت نفس این گونه زنان، بعد از رسیدن به استقلال مالی به طرز چشمگیری افزایش افته است. مشاهده می نمایید که استقلال مالی زنان ضرورت است. با داشتن استقلال مالی، خواهید توانست که آینده خانواده را تامین کنید، آرامش بیشتری داشته باشید، هزینه ها را کاهش داده و از همه مهمتر، زندگی خود را همان طور که تمایل دارید، بسازید.
بسیاری از زنان شاغل، اشتباهاتی را انجام می دهند که ممکن است استقلال مالی آنها با خطر مواجه شود. در این بخش از مقاله بررسی استقلال مالی زن و به کمک متخصان وب سایت پیوسی با این اشتباهات آشنا می شوید. توصیه های زیادی درباره کمک زنان به پیشرفت اقتصادی همسرانشان وجود دارد، اما در این بین استقلال مالی زنان موضوعی است که اغلب نادیده گرفته می شود. نکاتی که در ادامه ی مقاله توسط کارشناسان پیوسی می آید، برای آن است تا زنان تشویق شوند توجه بیشتری به خود داشته باشند و به میزان توانایی خود در مدیریت سرمایه پی ببرند. این اشتباهات، متداول ترین مواردی است که اغلب زن ها مرتکب می شوند و آن ها را در شرایط مالی بدی قرار می دهد. زنان نباید که حسابگری غیر منطقی داشته باشند. زنان، تلاش زیادی برای کنترل مخارج خود دارند. پول خردهایی که در سوپرمارکت رد و بدل می شود را می شمارند، مخارج روزانه را یادداشت می نمایند و حتی همسرشان را بابت نداشتن چنین رفتاری سرزنش می نمایند. اگر زنی تصمیم جدی دارد تا تمام مخارجش را کنترل کند، این رفتار او ستودنی است، اما او باید به تقسیم منطقی درآمد هم توجه نماید. بهتر است که ده درصد از درآمد خود را در حساب بانکی خود، پس انداز کرده و بقیه آن را با توجه به برنامه ی ماهانه خرج کند. این کار باعث می شود در وسط ماه، به مشکل مالی برنخورد و پس اندازش هم دست نخورده باقی بماند. توهم دارندگی، از دیگر اشتباهات رایج است. همه زنان، راه های بی شماری برای پس انداز کردن می دانند. اما شما نمی توانید مخارج را به حدود صفر برسانید. اگر وسایل خیلی ارزان و بی کیفیتی برای خود تهیه کنید، به زودی مجبور خواهید شد آنها را تعمیر یا با وسیله ی جدیدتری جایگزین کنید. در این صورت نخواهید توانست تا جلوی مخارج جدید را بگیرید. در مجموع، صرفه جویی زیاد راه خوبی برای گذران زندگی در فاصله ی بین دریافت حقوق ها می باشد، اما به طور قطع نمی تواند شیوه بلند مدت مناسبی برای مدیریت بودجه شما باشد. وقتی شخصی تحت فشار و محدودیت قرار داشته باشد، در نهایت یا این شرایط را تحمل نمی کند و آن را از بین می برد یا هرگز نمی تواند از آن خلاص شود. برای آنکه به این کمبود های مالی پایان دهید، بهتر خواهد بود که به این فکر کنید، چطور می توانید درآمد بیشتری کسب نمایید.
چیزی که برای من است متعلق به تو هم هست. گفتن این جمله در بعضی مواقع، اشتباه است. حساب پس انداز خانوادگی، شوهری که برای مخارج روزانه به شما پول می دهد و تقریبا تمام دارایی به نام او می باشد. اگر این موارد را در زندگی خود می بینید، تمام نشانه ها از یک وابستگی مالی در خانواده تان حکایت دارد. در این مورد می توانید از همسرتان چیزهای زیادی فرا بگیرید و در مورد پس انداز شخصی خود کوتاه نیایید. بودجه خانوادگی ایده پسندیده و خیلی خوبی است اما نباید مانعی بر سر راه علایق شخصی شما باشد. مورد دیگری که استقلال مالی زنان را تهدید می کند، از خود گذشتگی مدارم است. جامعه شناسان انگلیسی در پژوهشی برای بررسی استقلال مالی زن متوجه شدند، زنان مجرد در مقایسه با زنان متاهل، حتی با وجود درآمد یکسان، از وضعیت اقتصادی بهتری برخوردار هستند. به عبارت دیگر، زنان مجرد پول بیشتری اضافه می آورند. این یک حقیقت غم انگیز است. زنان متاهل خرید زیادی برای خانواده انجام می دهند اما کوچک ترین چیزی برای خود نمی خرند. این رفتار به اندازه ای که در زن ها وجود دارد، در مردان شیوع ندارد. مردان، مجرد یا متاهل، همیشه پس اندازی برای مخارج شخصی خود دارند. زن ها هم باید این کار را فرا گیرند. همکاران تان از شما می خواهند تا برای مهمانی محل کارتان مبلغی را سهیم باشید یا دوستان، شما را به یک رستوران بسیار مجلل دعوت می نمایند. قبول مداوم این دعوت ها، تاثیری منفی، روی بودجه شما خواهد داشت. راه های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد. اول آنکه می توانید با آوردن دلیل مناسبی دعوت آن ها را رد نمایید. حتی اگر هم به طور مستقیم توضیح دهید که نمی توانید بیشتر از بودجه تان خرج کنید، این کار ذهنیت بدی از شما به وجود نمی آورد. البته همه ما می دانیم صحبت در مورد این کار ساده تر از عمل به آن است، اما بهتر از آن است که تنها برای رضایت دیگران مقدار زیادی پول خرج نماییم. این قاعده را از طرف کارشناسان وب سایت پیوسی به خاطر داشته باشید که مخارجی که از عهده آن ها بر نمی آیید، شما را در کوتاه ترین مسیر به فقر سوق می دهد.
خرید بدون فکر و هدف، از عوامل به خطر انداختن استقلال مالی زنان خواهد بود. این مورد با تحقیقاتی که کارشناسان وب سایت پیوسی در هنگام بررسی استقلال مالی زن ایرانی انجام دادند، کشف شد. بسیاری از زنان، برای غلبه بر احساسات ناخوشایند از شیوه خرید کردن استفاده می کنند. اما باید احتیاط نمایید تا این خرید لذت بخش، به یک عمل اعتیاد آور مبدل نشود. تخلیه استرس به این شیوه اشکالی ندارد. می توانید خود را با خرید لوازمی که آرزویش را داشته اید، تشویق کنید. با این وجود، اگر صرفا از روی احساسات و بی هدف هر چیزی که می بینید را خریداری کنید، این کار سودی برای شما نخواهد داشت. وقتی به این شیوه خرید می کنید، به راحتی تحت تاثیر ترفندهای بازاریابی مثل تخفیف ها و حراج ها قرار خواهید گرفت. خرید وسایل کم کیفیت باعث می شود که در آینده هزینه بیشتری را صرف تعمیر آن ها نمایید. پس منطقی عمل کنید و بی دلیل خرید انجام ندهید. ثروت می تواند یکی از راه های تقرب به خداوند باشد که با احسان، وقف و صدقه جلوه می کند و زنان از کسب این موهبت مستثنی نیستند. خداوند در قرآن می فرماید که همانا خدا به نیکوکاران از شما زنان، اجر عظیمی خواهد داد. در اسلام، نمونه های زیادی از زنان ثروت مند وجود دارد که از ثروت شان بهره معنوی برده اند. مانند حضرت خدیجه که تمام ثروت شان را برای حفظ اسلام در اختیار پیامبر قرار دادند. استقلال مالی زنان، موجب رفاه بیش تر در زندگی و بی نیازی آن ها به دیگران در بسیاری از هزینه های شخصی و خانوادگی خواهد بود. آنها می توانند بدون اجازه همسر از دارایی خود بهره ببرند و در هنگام نیاز، به خانواده و دوستان خود کمک نمایند. داشتن درآمد و پشتوانه مالی، می تواند در ایجاد اعتماد به نفس در زنان نقشی تاثیرگذار داشته باشد و نگرانی و ترس از نداشتن پشتوانه مالی را در آینده، برطرف نماید.
زنانی که کار می کنند و درآمد دارند، اغلب چون سختی های به دست آوردن پول را تجربه کرده اند، بیش تر احتمال دارد که قدر منابع مالی را دانسته و در تدبیر و مدیریت اقتصادی منزل کوشا باشند. همچنین از اسراف و تبذیر در هزینه ها اجتناب نمایند. اشتغال و استقلال مالی زنان، باعث افزایش آگاهی و بینش اجتماعی آنها و ایجاد روحیه اعتماد به نفس، استقلال فکری و روحی می شود. همچنین موجب کمک به فهم و درک مسائل زنان و کمک به حل این معضلات می شود، چراکه با حضور آنان در اجتماع، بیش تر مشکل ها و مسائل زنان را فهمیده و سعی در رفع آن می کنند. برخی زنان به علل مختلفی، هم چون فوت یا ازکارافتادگی همسر، نان آور خانواده می شوند و افرادی را تحت تکفل خود قرار می دهند. در نتیجه درآمد آنها صرف ضروریات و مایحتاج زندگی می شود و داشتن منبع درآمد برای این گروه، بسیار لازم و ضروری می باشد. از آن جایی که درآمد برخی مردان به دلایل مختلفی کافی نمی باشد و تامین کننده نیازهای زندگی نخواهد بود، لذا استقلال مالی زنان برای حمایت از مخارج زندگی، کمک خوبی برای برطرف کردن نیازها می باشد. گاهی برخی از مردان به علل مختلفی، از جمله اعتیاد یا بی مسئولیتی و رهاکردن خانواده، از زیر بار تامین مالی، شانه خالی می نمایند. در این صورت، با عدم استقلال اقتصادی زنان و نداشتن پشتوانه مالی، مشکل های زیادی برای خانواده پیش خواهد آمد. استقلال مالی زنان در این هنگام، می تواند بسیاری از مشکل ها را حل و اقتصاد خانواده را نجات دهد. ما به عنوان کارشناسان و مشاوران وب سایت پیوسی، امید داریم که این بخش از مقاله که تحت عنوان بررسی استقلال مالی زن تقدیم شد، مفید بوده باشد. در صورت تمایل و برای گرفتن وقت مشاوره با تیم پشتیبانی وب سایت تماس حاصل فرمایید.
استقلال مالی زنان خانه دار
خانه داری در عرف عام، در مقابل اشتغال، استفاده می شود. در این اصطلاح، اشتغال به معنای حضور در خارج از منزل و پرداختن به کاری معین در وقتی مشخص و با حقوق و مزایای بیان شده است و خانه داری نوعی حضور بی اجر و پاداش در محیط خانه دانسته شده است که فایده چندانی بر آن وجود ندارد. این نوع تلقی از مفاهیم یاد شده نتایجی در بردارد که قابل تامل و بررسی می باشد، زیرا اگر اشتغال را به معنای پرداختن به کار بدانیم و زن را محور اصلی تربیت انسان به شمار آوریم و خانه را اولین کانون تشکیل اجتماع، در این صورت، خانه داری از مهم ترین مشاغل محسوب می شود که کمتر کاری به اهمیت آن یافت می شود. از سوی دیگر، هر نوع حضور خارج از خانه را نمی توان کار مفید تلقی نمود. از این رو، باید با کاوش درباره این مفاهیم، نقش زنان خانه دار و شغل خانه داری را تعیین نمود. این نقش در دو سطح کمی و کیفی مورد بررسی قرار می گیرد. نقش های عاطفی و تربیتی در بعد کیفی و نقش های اقتصادی و اجتماعی در بعد کمی قابل ارزیابی می باشند. در این قسمت از مقاله، مسئله استقلال مالی زنان خانه دار توسط کارشناسان وب سایت پیوسی به بحث گذارده می شود. در ادامه به مزایا و زیان های خانه داری و اشتغال صرف زنان می پرداریم. در جامعه کنونی، زنان با دو معضل مواجه هستند. زنان خانه داری که همه ی تلاش خویش را مصروف خانواده داشته اند، اما خود از رشد و بروز استعداد های ذاتی و جامعه از پتانسیل وجودی آنها محروم مانده است. همچنین زنانی که همزمان بار خانه داری و اشتغال را بر دوش داشته و در نتیجه، زودتر از موعد، دچار آسیب های بدنی و روحی شده اند. بررسی استقلال مالی زن ایرانی به مشاوران ما ثابت کرده است که برخی زنان مستقل از نظر مادی، از نظر روحی به مدارج بالاتری نیز دست پیدا کرده اند. با ادامه ی مقاله همراه باشید تا به اهمیت استقلال مالی زنان بیشتر از پیش پی ببرید.
موضع اشتغال و استقلال مالی زنان خانه دار، در کشور ما همیشه مورد بحث خانواده ها بوده و نظرات موافق و مخالفی در این خصوص وجود داشته است. در سال های اخیر، اشتیاق زنان برای شاغل شدن افزایش یافته و این رویکرد، تغییر بزرگی در فرهنگ عمومی خانواده ایرانی به وجود آورده است. اما این تغییر در رویکرد فعالیت زنان، از چه تاثیرات مثبت و منفی در زندگی زوجین برخوردار می باشد. تصمیم گیری در خصوص این موضوع، گاهی به یک چالش بزرگ در میان همسران تبدیل شده است. اگر در ادامه همراه وب سایت پیوسی باشید، به بررسی همه جانبه استقلال مالی زنان خواهیم پرداخت. استقلال مالی زنان، به معنای برخورداری از درآمدی مداوم و مستمر است که به واسطه آن، زن می تواند هزینه های یک زندگی را به صورت مستقل تامین نماید. قطعا به دنبال این استقلال مالی، زن از آزادی عمل بیشتری برخوردار می شود و می تواند هزینه هایی را بدون هماهنگی همسرش انجام دهد. در عصر جدید شاهد نقش تاثیرگذار زنان در اقتصاد کشور های مختلف هستیم و زنان زیادی به عنوان مدیر، کارمند، مهندس، پزشک فعالیت دارند. از سوی دیگر پایین بودن حقوق زنان نسبت به مردان و برخی از دلایل دیگر، کارفرمایان را به جذب نیروی زن راغب نموده است. بنابراین حضور زنان در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی غیر قابل انکار شده است. در این بین، خانواده و زوجین زیادی وجود دارند که با اشتغال و استقلال مالی زنان به دلایل مختلفی، از جمله نقش مادر در تربیت فرزندان، به هم خوردن نظم خانواده و تضعیف نقش همسرداری مخالفت می کنند. اما از طرفی دیگر زنان با کسب تحصیلات تخصصی، علاقه بیشتری برای ورود به بازار کار و به عهده گرفتن مسئولیت کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود دارند. این دسته از زنان، با درآمد خود سعی کرده اند تا پس اندازی فراهم کرده و وابستگی مادی و اقتصادی به شخص خاصی نداشته باشند.
به طور کلی، اشتغال و استقلال مالی زنان خانه دار، در نگاه اول مثبت و کمک کننده به رشد اقتصادی خانواده به نظر می رسد، اما اگر این موضوع به درستی اجرا نشود، آثار بسیار مخربی را بر ارکان خانواده می گذارد. بنابراین با قبول اینکه استقلال مالی زنان به شرط اینکه به درستی صورت بگیرد، می تواند اقدامی مثبت محسوب شود. در ادامه کارشناسان وب سایت پیوسی در ضمن بررسی استقلال مالی زن، به برخی از نکات مثبت استقلال مالی و اشتغال زنان نیز خواهند پرداخت. امروزه مشارکت روزافزون زنان در بیرون از خانه موجب تقویت حس اعتماد به نفس، استقلال و افزایش قدرت تصمیمگیری آنان با رویدادها و حوادث زندگی شده است. این امر، اثرات مطلوبی بر روابط خانوادگی بر جای گذارده است. در واقع، زن با کار و فعالیت اجتماعی، قدرت خلاقیت، کارآیی و استقلال بیشتری پیدا می کند. چرا که زن در ازای دریافت وجه حاصل از فعالیت های اجتماعی و همچنین تبادل اطلاعات و تعامل اجتماعی، استقلال عمل بیشتری پیدا می کند و در نتیجه بهتر می تواند در برابر مشکلات خانه و محیط کار، تصمیم گیری و مداخله نماید. به طور کلی، می توان عنوان کرد که هر قدر زنان بیشتر وارد عرصه اجتماعی شوند، به همان نسبت بحران هویت فردی و اجتماعی، افسردگی، بیاعتمادی و بدبینی به قوانین و قواعد حاکم بر جامعه در این قشر عظیم کم تر خواهد شد. نتیجه این می شود که به همان میزان که خانه داری و حضور زنان در خانه ثمرات مثبت و ارزنده ای، هم برای زن و هم برای اعضای خانواده دارد، اشتغال زنان به کارهای مهم و خارج از حیطه خانه نیز دارای فواید متعددی است. از اینرو، باید در این میان، می توان راه وسطی را جستجو نمود تا میان مشغولیت های گوناگون زنان، هماهنگی و توازن برقرار نمود. مهم ترین مطلبی که در اشتغال زنان باید مورد توجه قرار گیرد، وجود نقش های متعددی می باشد که زنان باید به عنوان همسر، مادر و گرداننده خانواده قبول نمایند. نقش هایی که در جامعه ما به صورت سنتی به آنها محول شده است و گاهی با نقش نوین زن به عنوان یک فرد شاغل در خارج از خانه هماهنگی ندارد.
مزایای استقلال مالی زنان
استقلال مالی زنان، چه برای خودشان و چه برای خانواده ی آنها مزایایی به همراه دارد. تفاوت زنان دارای استقلال مالی به طور واضح در برخی زمینه ها به چشم می آید. در این قسمت از مقاله و برای تکمیل بخش استقلال مالی زنان خانه دار، ما کارشناسان وب سایت پیوسی به برخی از مزایای استقلال مالی زنان پرداخته ایم. احساس رضایت درونی، از نتایج استقلال مالی زنان خواهد بود. مسلم است که کسب درآمد در درجه ی اول برای هر شخصی خوشایند و رضایت بخش است. زنان نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند. رضایت درونی از کار و پولی که بابت آن دریافت می نمایند، بزرگترین و ارزشمند ترین بخش از زندگی شغلی زن به حساب می آید. در واقع رضایت درونی زمانی بیشتر خواهد شد که زن احساس کند، کارآمد بوده و از مهارت هایش میتواند در جهت تامین نیازهای خود استفاده نماید. اگر با دقت به نتایج حاصل از بررسی استقلال مالی زن ایرانی، پرداخته شود، نمایان خواهد شد که استقلال مالی زنان خانه دار، به بالا رفتن اعتماد به نفس آنها منجر شده است. زمانی که زن از نظر مالی استقلال یابد، دارای اعتماد به نفس بالاتری خواهد شد. وقتی که کسب درآمد می نمایید، خیالتان از بابت پرداخت قسط و مخارج پایان ماه راحت است. آسانتر می توانید خرید کنید و این مسئله می تواند به شما انرژی زیادی برای ادامه راه ببخشاید. حضور در اجتماع، به بهبود کیفیت روابط بین فردی زنان کمک می کند. ارتباط و معاشرت با افراد مختلف، به اشتراک گذاشتن تجربیات و دیگر چالش هایی که در محل کار به دست می آید، در بهبود روابط بین فردی زنان موثر است. قرار گرفتن در محیط کار به خودی خود منجر به بهبود مهارت های ارتباطی خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت های ارتباطی می توانید با کارشناسان پیوسی در تماس باشید.
استقلال مالی زنان خانه دار، به اقتصاد خانواده کمک می کند. از دیگر مزایای استقلال مالی زنان این است که آنها سختی پول درآوردن را درک می کنند. در نتیجه در هنگام خرج کردن پول حساسیت بیشتری به خرج داده و به رشد اقتصادی خانواده کمک می نمایند. استقلال مالی زنان، باعث می شود که نگاه واقع بینانه تری به مخارج خانه داشته و در زمان مشکلات حامی اعضای خانواده خود باشند. توانایی شان در کمک مالی نیز احساس آزادی بیشتری به آنها در تصمیمات مربوط به دارایی های مالی می دهد. برنامه ریزی و مدیریت زمان از محاسنی است که در هنگام بررسی استقلال مالی زن، می توان دریافت. شاغل بودن باعث می شود که زنان نسبت به زمان و برنامه های خود بیشتر توجه نمایند و امور زندگی را طبق یک نظم خاص پیش برند. در بسیاری موارد زنان شاغل، بهتر می توانند امور منزل و فرزند خود را برنامه ریزی و مدیریت نمایند. شاید در ابتدا با مشکلاتی رو به رو شوند، اما بعد از مدتی فرا می گیرند که چگونه به طور مفید از زمان خود استفاده نمایند. اگر در مدیریت زمان خود در منزل و انجام امور خانه داری مشکل دارید، پیشنهاد میکنیم با متخخصان وب سایت پیوسی در تماس باشید. در خانواده هایی که زن و شوهر منبع درآمد هستند، مسلما رفاه بیشتری در آن خانواده وجود خواهد داشت. به علاوه روابط زناشویی زنان مستقل از نظر شرایط مالی، بهتر خواهد بود، زیرا نوع ارتباط زن با همسرش به خاطر وابستگی مالی دچار چالش نمی شود. استقلال مالی، چیزی است که ارزش جنگیدن دارد. استقلال به معنای توانایی گرفتن تصمیمات مورد نظر و زندگی به روشی است که انتخاب کرده اید. اما وقتی نوبت به استقلال مالی زنان می رسد، خیلی ها این تصور را دارند، این یک رویاست. برای اینکه زودتر از مزایای استقلال مالی بهره مند شوید، فهرستی از اهدافتان را بنویسید و همیشه آن را همراه داشته باشید. نگه داشتن آنها در ذهن فقط در حد رویا باقی می ماند. حتما آنها را بنویسید تا شبیه طرح شود. هر از گاهی آنها را مطالعه نمایید و تعمق دوباره کنید که آیا چیزی که می خواهید انجام دهید همان است که می خواهید و نظرتان عوض نشده است. آیا برخی از آنها را همین حالا می خواهید به دست آورید و اگر نشود بعد ها رهایشان خواهید نمود یا خیر.
معایب استقلال مالی زنان
با در نظر گرفتن تمام مزایای استقلال مالی زنان، نمی توان پیامد های منفی آن را از قلم انداخت. برخی از مهم ترین معایب استقلال مالی زنان شامل مواردی است که در ادامه توسط کارشناسان پیوسی، عنوان می شود. خستگی و کمبود انرژی اولین مورد از معایب استقلال مالی زنان خانه دار است. زنان شاغل امکان دارد که بعد از مدتی دچار خستگی جسمی، روانی و بعد از مدتی فرسودگی شغلی شوند. این موضوع مدیریت امور منزل و خانه داری را دچار معضلاتی خواهد کرد. همکاری میان زن و شوهر در مورد وظایف خانه داری می تواند خستگی در زنان را کاهش دهد. به علاوه باعث بهبود صمیمیت زوجین شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فرسودگی شغلی می توانید بر روی کمک کارشناسان پیوسی حساب نمایید. یکی از اصلی ترین مشکلات مادران شاغل، مشکلات مربوط به نگهداری از فرزندان امی باشد. اغلب مردان به همین دلیل با اشتغال همسران خود موافق نیستند. اینکه چه کسی در زمان نبود مادر از فرزند نگهداری نماید، از اهمیت زیادی برخوردار است. فرستادن کودک به مهد کودک یا نزد پدر بزرگ و مادر بزرگ، پرستار و یا دیگر مراقبان، هر کدام مشکلات خاص خود را دارد. انتخاب یک مهد مناسب، کمک و همکاری اطرافیان و استفاده از مزایای قانون کار که برای زنان در نظر گرفته شده است، خواهد توانست به حل بهتر این معضل کمک نماید. همچنین فرستادن فرزندان به مهد کودک، جنبه های گوناگونی را شامل می شود. گاهی اختلافات به دلیل عدم توافق بر سر مخارج و چگونگی هزینه کردن در منزل به وجود می آید. مشخص نکردن میزان مشارکت مالی زن در مخارج و بالا رفتن توقعات همسر معمولا باعث شروع این اختلافات خواهد شد. بهتر است زوجین از همان ابتدا درباره سهم هر کدام در مسائل مالی به توافق دست یابند. دیدگاه منفی مردان نسبت به استقلال مالی زنان، ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. تمایل زن به استقلال مالی و نارضایتی همسر نسبت به این موضوع، می تواند مشکلاتی را برای آنها ایجاد نماید. معمولا این مشکلات در خانواده هایی به چشم می آید که درباره این مسائل قبل از ازدواج به تفاهم نرسیده اند. مشاوره خانواده به خانواده ها کمک خواهد کرد تا به حل بهتر این مسائل بپردازند. در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی می توانید به بخش بررسی استقلال مالی زن مراجعه نمایید تا موضوع برایتان بهتر روشن شود.
دلایل استقلال مالی زنان
در این بخش از مقاله به دلایل استقلال مالی زنان، خواهیم پرداخت. شاغل بودن و استقلال مالی زنان, یکی از موضوع های بسیار مهم و حتی چالش برانگیز جامعه امروزی است که همواره موافقان و مخالفانی را دارد. این موضوع یکی از دغدغه های زندگی مشترک زوجین است. برخی از آن ها در این خصوص به توافق دست یافته اند و برخی دیگر, در این رابطه اختلاف هایی دارند. بر اساس توصیه های روانشناسان وب سایت پیوسی, بهتر است یک زن تا حدی استقلال مالی داشته باشد. اما این استقلال بدین معنا نیست، که تمامی جوانب مهم زندگی خود را نادیده گرفته و بدون رضایت همسر این کار را انجام دهد. البته منظور از رضایت همسر، به معنای تبعیض جنسیتی نیست، بلکه به معنای توافق زوجین در تمامی امور است که استقلال مالی و شاغل بودن زن را نیز در بر می گیرد. بهترین کار در زندگی زناشویی، این است که تمامی کارها با توافق دو طرف انجام پذیرد. استقلال مالی زنان خانه دار هم به عنوان یکی از موضوع های مهم, از این قاعده مستثنی نخواهد بود. هنگامی که دختر و پسر ازدواج می کنند و زندگی مشترک را تشکیل می دهند، تمامی کارهایشان باید با آگاهی و توافق یکدیگر انجام پذیرد. چرا که زیر یک سقف رفتن آن ها بدین معنا خواهد بود که دیگر من نیستند، بلکه ما می شوند. از این رو, یکی از سوالات جلسه خواستگاری دختران که می خواهند استقلال مالی داشته باشند باید در خصوص این موضوع مهم باشد. انها باید از خواستگار خود بپرسند با شاغل بودن و استقلال مالی داشتن آن ها مشکلی دارند یا خیر؟ در رابطه با محیط کار نیز صحبت نمایند تا به نتیجه مطلوب دست یابند. لازم به ذکر است که شاغل بودن زنان، لزوما به معنای کارمند بودن آن ها یا فعالیت خارج از منزل نمی باشد. چرا که در حال حاضر, مشاغل مختلفی مانند دیجیتال مارکتینگ, آموزش های آنلاین و مواردی از این قبیل وجود دارند که افراد می توانند مهارت و هنر خود را در آن ها عرضه نمایند.
رفاه بیش تر خانواده از مزایای استقلال مالی زنان است. استقلال مالی زنان، موجب رفاه بیش تر در زندگی و بی نیازی آن ها به دیگران در بسیاری از هزینه های خانوادگی خواهد بود. آنان می توانند بدون اجازه همسر از دارایی خود بهره برده و در هنگام نیاز، به خانواده و دوستان خود نیز کمک نمایند. داشتن درآمد و پشتوانه ی مالی، می تواند در ایجاد اعتماد به نفس در زنان نقشی اثرگذار بر عهده گیرد و نگرانی و ترس از نداشتن پشتوانه ی مالی را در آینده، رفع نماید. زنانی که شاغل هستند و درآمد دارند، اغلب چون سختی های به دست آوردن پول را تجربه کرده اند، بیش تر احتمال دارد که قدر منابع مالی را بدانند. قطع وابستگی اقتصادی و کم شدن احساس نیاز مالی به همسر، این امکان را به وجود می آورد تا آستانه تحمل پذیری برخی از زنان کاهش یابد و میل به جدایی را افزایش دهد. این یکی از معایب استقلال مالی زنان می تواند باشد. این گونه زنان، با این دید که توان چرخاندن زندگی مستقل را دارند و نیازمند به حمایت مالی همسر ندارند، بر سختی ها بردباری نمی کنند. در نتیجه از اطاعت شوهر، شانه خالی کرده و همین مسئله می تواند تقاضای طلاق را در بین زنان شاغل افزایش دهد. بررسی استقلال مالی زن در بعضی موارد، گواه بر این ناسازگاری و دل بریدن از خانواده بوده است. امید است که علاوه بر استقلال مالی زنان کشورمان، شاهد کمترین دجال در خانواده ها بر سر اشتغال زنان نیز باشیم. در این بخش از مقاله ما به عنوان کارشناسان وب سایت پیوسی سعی کردیم که به دلایل استقلال مالی زنان بپردازیم و شاهد توانمند شدن تعداد بیشتری از این قشر تاثیر گذار باشیم.
سخن پایانی
در جهان پر سرعت امروز، افراد به دنبال موفقیت مالی بیشتر می باشند. آزادی مالی به انسان این امکان را می دهد تا عمر خود را به گونه ای که دوست دارد صرف کند. در ابعاد بزرگتر استقلال مالی حتی موجب شده است تا بتوانیم به اطرافیان و مردم جامعه خود بهتر کمک نماییم و جهان بهتری بسازیم. زنان در عصر کنونی نقش بسیار مهمی نسبت به زمان های گذشته بر عهده گرفته اند. بنابراین استقلال مالی برای یک مادر یا یک زن کمک زیادی به موفقیت دیگر افراد خواهد کرد. اینترنت، شبکه های اجتماعی و کتاب ابزارهایی برای دستیابی به استقلال مالی می باشند. زنان چه سرپرست خانواده باشند چه به عنوان زنی مستقل بخواهند در جامعه حاضر باشند، نیاز به آموزش مالی خواهند داشت. استقلال مالی زنان خانه دار موجب میشود در جنبه های دیگر زندگی خود نیز تصمیم های بهتری اتخاذ نمایند. به عنوان مثال دختری که قبل از ازدواج به استقلال مالی رسیده باشد، معیارهای متفاوتی برای انتخاب همسر در نظر خواهد گرفت. استقلال مالی به زن کمک می نماید به آموزش های دیگر فرزندانش نیز بهتر رسیدگی نماید. این مورد از جمله دلایل استقلال مالی زنان است. شکوفایی زنان در هر عرصه به استقلال مالی آنها بسیار وابسته می باشد. حتی اگر دختر خانواده نیز به استقلال مالی برسد، تاثیر مهمی بر کل اعضای خانواده می گذارد. افزایش میزان امید به زندگی، افزایش میزان سلامتی اعضای خانواده و لذت بیشتر از زندگی از مزایای رسیدن به استقلال مالی زنان است. از آن جایی که درآمد زن به خود او تعلق می گیرد و مخارج خانواده بر عهده اش نخواهد بود، در نتیجه می تواند به نحوی که مغایر با سلامت خانواده نباشد، آن مال را خرج کند. استقلال مالی زنان، علاوه بر تبعاتی که در پی دارد، مزایای زیادی نیز در پی دارد. در این مقاله ی وب سایت پیوسی با قسمتی از مزایای استقلال مالی زنان آشنا شدیم و به اهمیت استقلال مالی زنان پرداختیم. کارشناسان ما با داشتن تجربه ی فراوان، محیای دادن مشاوره به شما بانوان گرامی برای دست یابی به استقلال مالی هستند.