سبد خرید

نیاز اولیه در یک رابطه عاطفی سالم

نیاز اولیه در یک رابطه عاطفی سالم

موضوعات مهم آموزش

نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست؟

هر فردی در روابط خود با دیگری رفتارهایی را بروز می دهد که از تاثیرات آن رفتار بر طرف مقابل آگاهی ندارد و معمولا کلید حل مشکلات نیز همین جا ست. بنابراین برای تجربه ی داشتن روابط رضایت بخش به افزایش خودآگاهی و ارتقای مهارت های ارتباطی و همچنین درک نیاز اولیه رابطه عاطفی نیازمندیم.
هر فرد در بدو ورود به زندگی زناشویی و یا رابطه عاطفی از هویتی مستقل و منحصر به فرد برخوردار است. در فرایند رابطه عاطفی از کنار هم قرار گرفتن دو نفر هویت جدیدی شکل می گیرد که به این هویت، هویت زناشویی یا به اصطلاح هویت ما بودن اطلاق می شود. متخصصان بر این باورند که برای تداوم و رشد هویت زناشویی و رضایت از ان لازم است نیاز اولیه رابطه عاطفی را بدانیم و قادر باشیم برای پرسش نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست پاسخ مناسب دریافت نماییم.
در این مقاله از وب سایت مجموعه فاطمه پیوسی ما به طور کامل در ارتباط با نیاز اولیه رابطه عاطفی صحبت خواهیم نمود. برای دریافت یک پاسخ مناسب برای پرسش نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست، اهمیت مشاوره پیش از ازدواج را از یاد نبرده و تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

همانگونه که اشاره شد رعایت اصول مشخص لازمه داشتن یک رابطه سالم است. رعایت نکردن هر یک از این اصول می ‌تواند رابطه عاطفی شما را دچار مشکلات فراوانی کند. برای آشنایی با اصول اساسی یک رابطه سالم در این مطلب همراه ما باشید. مدیریت روابطی است که به موقع کنترل نشده ‌اند یکی از دشوارترین کارها ست.
به عنوان مثال روابطی که سلطه جو یا سمی هستند یا دو طرف اعتمادشان نسبت به یکدیگر را از دست داده‌ اند. در این روابط اغلب در مورد راه های کنار آمدن با خیانت یا تغییر احساس در رابطه سوال می شود و این یک تراژدی غم‌ انگیز است. چرا که یک رابطه سالم نباید دچار چنین مشکلاتی شود. تشخیص شکل‌گیری و حرکت رابطه در جهت مناسب نیز بسیار مهم است. اما متاسفانه بسیاری از افراد نمی دانند باید دنبال چه معیارهایی در یک رابطه سالم بگردند یا اصلا نمی ‌دانند تمام معیارهای مثبتی که در یک رابطه سالم لایق وجود دارد چیست. ایجاد یک رابطه عاطفی به طور ناگهانی امری غیر ممکن است.
شکل گیری یک رابطه عاطفی یک پروسه زمان بر است. پس از آشنایی برای اولین بار این پروسه آغاز می شود و مرحله به مرحله پیش می رود. در هر رابطه ی نزدیک ضروری است برای تجربه ی احساس رضایت از رابطه هم نیاز شما و هم نیاز فرد مقابلتان برآورده شود. برای فهم بهتر این نیاز ها لازم است ابتدا نیاز اولیه رابطه عاطفی را به خوبی براورده سازیم. اما پرسش اصلی اینجا ست که نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست و چگونه می توان این نیازها را شناسایی نمود و آنها را برطرف نمود.

ده نیاز عاطفی اولیه که انتظار می رود با ازدواج برطرف شوند، عبارت است از محبت، ارضای جنسی، گفت و گو، همراهی در تفریحات، صداقت، جذابیت جسمانی، حمایت مالی، حمایت خانوادگی، تعهد و تحسین زمانی که این نیاز ها بر آورده می شوند، احساس لذت به ما دست خواهد داد و رفع نشدن آن ها، موجب ناکامی می شود.
همه ی ما این نیازها را احساس می کنیم اما افراد به شکل متفاوتی آن ها را اولویت بندی می کنند. به این صورت که بر خی از افراد نیاز به محبت را بیشتر نیاز دارند تا موارد دیگر. همچنین اولویت بندی این نیاز ها بین زنان و مردان با یکدیگر متفاوت است و عجیب نیست که در زندگیشان به دلیل متفاوت بودن اولویت هایشان با مشکل بر می خورند.
ممکن است که فرد فکر کند که نیازهای همسرش با او یکی است و زمانی که در صدد رفع آن ها بر می آید ناکام می ماند. زیرا که اولویت های همسرش با خودش متفاوت می باشد. زمانی که زن و شوهر در رفع کردن نیاز های یکدیگر ناکام می مانند به دلیل خودخواهی و بی توجهی نمی باشد بلکه به خاطر نشناختن نیاز های یکدیگر می باشد.

یک رابطه ی سالم باید امن باشد اما امنیت معانی بسیاری دارد.اگر شما در رابطه ی خود احساس امنیت کنید، معمولا محدودیت های خود و طرف مقابل را می شناسید و به آن احترام می گذارید. در ابراز احساسات خود احساس راحتی و امنیت دارید. از نظر فیزیکی احساس امنیت می کنید. می دانید که آن ها به تصمیمات شما احترام می گذارند.
نیاز به امنیت و اطمینان در واقع اولین نیاز است. همه ما نیاز داریم احساس امنیت داشته باشیم. ما به دنبال آن هستیم که در محیط و روابطمان احساس راحتی داشته باشیم هر فرد احتیاج دارد حس اطمینان و امنیت را به نوعی تجربه کند برای مثال داشتن سقفی بالای سر و همچنین همراهی و دلسوزی فردی که هنگام بیماری و سختی همراه ما باشد. همانطور که اشاره شد همه ی افراد در روابط خود نیازهای اساسی را به طور مشترک و یکسان تجربه می کنند.
هر کدام از این نیاز ها می توانند به طور مثبت یا منفی ارضا شوند. بعضی از روش هایی که برای این نیاز ها وجود دارند برای خود فرد، دیگران و جامعه مفید است و بعضی روش ها ناکارامد و مضر هستند. هر شخص می تواند به تدریج تبدیل به انسانی دلنشین تر و یا منفورتر تبدیل گردد. شناخت نیاز اولیه رابطه عاطفی به هر فردی کمک می کند تا بهترین رابطه را تجربه کند. در این قسمت سعی نمودیم شما را با ویژگی های نیاز اولیه رابطه عاطفی در واقع پرسش نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست آشنا نماییم. شما عزیزان می توانید به منظور دریافت مشاوره و راهنمایی برای داشتن یک رابطه عاطفی ایده آل با مجموعه فاطمه پیوسی در ارتباط باشید.

مشکلات رابطه عاطفی

 اکثر ما هنگامی که در روابط خود به هدف موردنظرمان نمی رسیم یا برخی موارد مطابق میلمان پیش نمی رود و احساس فشار می کنیم به سراغ کنترل کردن فرد مقابل می رویم و سعی می کنیم با روش های اشتباه رابطه را پیش ببریم. در این میان رفته رفته، رابطه در مسیر اشتباه قرار داده می شود و در صورت عدم کنترل شرایط به راحتی به پایان می رسد.
ما می توانیم با شناخت مشکلات رابطه عاطفی این موضوع را مدیریت نماییم و در صورت مواجه شدن با این شرایط آنها را کنترل نماییم. در این قسمت از وب سایت مجموعه فاطمه پیوسی ما قصد داریم با برخی از این مشکلات رابطه عاطفی بیشتر آشنا شویم و مدیریت رابطه را فراگیریم. شاید بتوان گفت رابطه عاطفی یکی از زیباترین انواع روابط در میان افراد است که عشق و دوست داشتن، از خود گذشتگی و دوستی را به خوبی به نمایش می‌ گذارد.
آنچه در یک رابطه عاطفی اهمیت دارد، نحوه مدیریت رابطه و شناخت مشکلات رابطه عاطفی است. اگر به شکل منطقی به رابطه عاطفی نگاه کنیم، می ‌توانیم بگوییم که هیچ رابطه عاطفی یک شبه به پایان نمی ‌رسد و به هم خوردن رابطه میان دو نفر به صورت تدریجی و آرام انجام می‌ گیرد. به همین دلیل توجه به نشانه ‌های مشکلات رابطه عاطفی و زنگ خطرهای آن بسیار اهمیت دارد و می ‌تواند اطلاعات بسیاری درباره کیفیت رابطه به ما بدهد. از این رو لازم است مهارت ارتباط موثر در زندگی مشترک را یاد بگیریم.

بررسی مشکلات رابطه عاطفی ناسالم

رابطه عاطفی تعریف ساده‌ و روشنی دارد و تقریبا معنای آن از میان واژه‌ ها مشخص هستند. به احساس عشق و دوست داشتنی که میان دو نفر در یک رابطه به وجود می ‌آید و آن ‌ها در کنار یکدیگر به ثبات و آرامش می ‌رساند، رابطه عاطفی می ‌گویند. در حقیقت رابطه عاطفی رابطه ‌ای است که در آن احساسات و عواطف به مقدار زیادی دخیل هستند و از دوست داشتن سرچشمه می‌ گیرند. برای حل تعارضات بین زوجین با ما همراه شوید. برخی از این مشکلات رابطه عاطفی را در ادامه خواهیم دید.
در اولویت قرار ندادن رابطه

متاسفانه در مدارس و دانشگاه ‌ها به افراد آموزش نمی‌ دهند که چطور روابطی موفق با دیگران مانند همسر و همراه آینده‌ خود داشته باشند، چرا که در اولویت قرار دادن رابطه‌ای که افراد در آن هستند سنگ بنای آن رابطه است و در صورت عدم توجه خیلی زود به بن ‌بستی عاطفی برخورد خواهند کرد.
رابطه شما با طرف مقابل همواره به توجه و رسیدگی نیاز دارد. اگر به بهانه‌ های مختلف در زندگی‌ از هم دور شوید، به‌ تدریج فاصله ‌ها پررنگ و پررنگ ‌تر می‌ شوند. یادتان باشد اگر کمتر با شریک زندگی ‌تان وقت بگذرانید، روابط جسمی و عاطفی‌ تان را محدود کنید، کمتر از آرزوها و رویاهایتان با یکدیگر صحبت کنید، بین شما دو نفر دره ‌ای عمیق شکل می‌ گیرد.

رابطه بدون حفظ حریم خصوصی

اجازه دادن به دیگران برای اینکه به حریم خصوصی ‌تان شوند، همه رازهایتان را بدانند و فرصتی برای تنهایی و لذت ‌های شخصی باقی نگذارند حتی اگر آنها عزیزترین آدم ‌های زندگی‌ تان باشند فقط به خودتان آسیب می ‌زند.
شاید خیلی عاشق باشید و اعتماد بیش از اندازه‌ ای به طرف مقابل داشته باشید، شاید احساس می‌ کنید او با وجود شما عجین شده است و حق دارد که همه چیز را بداند، همه جا باشد و هرچیزی را بگوید. این یک خوش ‌باوری آسیب زننده است. حریم خودتان و دیگران را حفظ کنید و سعی کنید بدون درآمیختن‌ های شدید و غیرضروری رابطه را پیش ببرید. لازم نیست همه چیز را بدانید و همه جا باشید.
بیکاری و بی هدفی

بیکاری و بی هدفی در زندگی یک نشانه روابط ناسالم عاطفی است. اگر وارد رابطه با فردی شدید که هیچ برنامه، هدف و کاری نداشت، بهتر است از رابطه فاصله بگیرید و آن را به پایان برسانید. این ویژگی در زندگی می‌ تواند بسیار آسیب ‌زا و خطرآفرین باشد و رفته رفته کیفیت روابط را کاهش دهد.

احساس می کنید که رابطه تان تعادل ندارد

اگر احساس می کنید که در رابطه عاطفی تان، این شمایید که همیشه در مورد جزییات زندگی تان حرف می زنید و درد و دل می کنید اما طرف مقابل تان تنها شنونده است، ناراحت نشوید.
قرار نیست که تعادل همیشه در رابطه شما برقرار باشد. ممکن است گاهی دوست شما از موضوعی ناراحت بوده و به جای حرف زدن به شنیدن نیاز داشته باشد یا این که گاهی بخواهد تنها سکوت کند. این رفتار می تواند در موضوعات دیگر نیز رخ دهد، بنابراین واجب است که شما گاهی در مورد خواسته هایی که دوست و یا شریک عاطفی شما دارد، از او سوال کنید. یا حتی اگر خواسته ای از او دارید، به زبان آورید.
مثلا به او بگویید من همیشه از زندگی ام برای تو می گویم، دوست دارم که یک بار هم داستان زندگی تو را بشنوم. این موارد در هر رابطه ای طبیعی ست و جای نگرانی ندارد. بنابراین صادق باشید و حرف دلتان را رو در رو به او بزنید، قبل از آنکه سوتفاهم شما را از هم دور کند.
انفجار خشم و عصبانیت

روابط مخدوش توام با داد و فریادهای بی ‌منطق افراد را به ورطه‌ منفی ‌نگری و بدزبانی نسبت به هم می‌کشاند.
روابط میان دو نفر باید تحت مدیریت و کنترل باشد. اگر زوجین نتوانند عصبانیت و خشم خود را به درستی مدیریت کنند، نتیجه‌ آن چیزی جز استرس مزمن نخواهد بود.

ارزش‌ها و باورهای متفاوت

مهم ‌ترین نکته برای برقراری ارتباط دو فرد با یکدیگر، داشتن ارزش ‌ها و باورهای مشترک است که آن‌ ها را در کنار هم قرار می ‌دهد.
متاسفانه بسیاری از افراد، چندان به این مورد توجه نمی‌ کنند و به همین دلیل وارد روابط عاطفی می ‌شوند که هیچ باور و ارزش مشترکی با فرد مقابل ندارند.
بهتر است در ابتدا با پارتنر خودتان خودتان صحبت کنید و درباره ارزش ‌های خانوادگی، باورهای جمعی یا مذهبی و همچنین نگاه و انتظار خودتان از زندگی تعریف کنید. اگر تفاوت عقاید و باورهای شما بیش از اندازه است، بهتر است رابطه را شروع نکنید یا از آن خارج شوید.
اصرار به تغییر

از دیگر نشانه های روابط ناسالم عاطفی که توجه به آن اهمیت زیادی دارد، اصرار یک نفر به تغییر دیگری است.
در حقیقت اگر قصد و نیت شما از ورود به یک رابطه تغییر دادن فرد مقابل و هماهنگ شدن باورها و ارزش‌ های او با شماست، بهتر است رابطه را به پایان برسانید.
خودپسندی، خودشیفتگی

خودپسندی موجب می‌ شود تا فرد در انواع تصمیم گیری‌های روزانه، تنها به خود بیاندیشد و دیگری را از یاد ببرد یا به او بی ‌توجه باشد. اگر فرد حاضر نباشد در امور منزل یا نگهداری از فرزندان به اندازه‌ همسر خود مشارکت کند، همسر احساس می‌ کند برای او ارزش قائل نیست و از او می‌ رنجد.
خودشیفتگی آفتی دیگر در رابطه‌ عاطفی است. این اختلال روانی باعث می ‌شود فرد خود را بی ‌نهایت جذاب بپندارد، نتواند با دیگران هم ‌دردی کند و برای رسیدن به اهداف خود از دیگران سو استفاده کند. بی ‌مسئولیتی، ساده پنداری رابطه و مواردی از این دست از جمله نتایج این اختلال است.
بی ‌احترامی در رابطه

رابطه‌ عاطفی و احساسی که به شکل‌ گیری پیوندی دائمی می ‌انجامد بسیار عجیب ‌تر و پیچیده‌ است، بسیاری از شکست ‌های عاطفی و احساسی به خاطر خللی که در رابطه‌ زوجین پیش آمده، رخ می ‌دهد، چرا که تحقیر و سرزنش آن روی سکه‌ احترام و همراهی است.
اگر زوجین یکدیگر را سرزنش و تحقیر کنند، نسبت به هم بدزبان باشند، دچار سو تفاهم شده و علاقه ‌شان به یکدیگر را از دست می‌ دهند. تحقیر و سرزنش ویرانگر رابطه‌ است.
گلایه کردن پیش دیگران

گلایه کردن پیش دیگران همیشه چیزهای ناراحت کننده ‌ای در رابطه وجود دارد. برخی از آنها ممکن است سال ‌های طولانی باعث رنجش و ناراحتی باشند. اما این هم عادت رایجی است که آدم ‌ها به جای اعتراض یا گلایه به شخصی که باعث ناراحتی ‌شان می ‌شود مشکلاتشان را به دیگران بگویند.
مساله اما چیزی بیش از این است. خیلی از افراد عادت دارند مشکلات مشترک و مسائل شخصی ‌شان را به بهانه درد و دل و دریافت کمک به دیگران بگویند. رابطه عاطفی شما به خودتان مربوط است. دیگران متخصص در حل مشکلات نیستند، در بیشتر موارد کاری از ست دیگران بر نمی‌ آید. اگر مساله‌ ای وجود دارد آن را در حریم رابطه خودتان حل کنید. اگر نیاز به کمک یا مشاوره دارید آن را با فردی که صلاحیت نظر دادن در مورد رابطه را دارد مطرح کنید.
این فرد صالح در این موقعیت بدون شک، مادر یا دوست صمیمی‌ تان نیست او کسی است که دانش کافی برای اظهار نظر در این زمینه را دارد. این موارد از مهم ترین مشکلات رابطه عاطفی محسوب می شود که ما در مجموعه فاطمه پیوسی برای شما عزیزان عنوان نمودیم. با شناخت مشکلات رابطه عاطفی سعی کنید هنگام مواجه شدن با این موارد حتما اوضاع را کنترل نمایید و در صورت نیاز با یک فرد متخصص و مشاور مشورت نمایید. مجموعه فاطمه پیوسی نیز برای مشاوره به شما عزیزان آماده خدمت رسانی است. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت ما، نسبت به دریافت مشاوره اقدام فرمایید.

انواع نیازهای عاطفی

 انواع نیازهای عاطفی و شناخت آنها تاثیر زیادی در داشتن یک رابطه ی ایده آل دارد. اگر شما به عنوان یک طرف رابطه، انواع نیازهای عاطفی پارتنر و شریک خود را بدانید قطعا می توانید رابطه را مدیریت نمایید. در طبقه بندی نیازهای عاطفی میان روان شناسان، اختلاف نظر وجود دارد چنانکه دسته بندی های زیادی را برای انواع نیازهای عاطفی را عنوان نموده اند. از آن جمله طبقه بندی راسز یکی از بزرگترین روانشناسان دسته بندی مهمی را ارائه نموده است که در ادامه با قسمت هایی از آن آشنا خواهیم شد. انواع نیازهای عاطفی شامل موارد زیر می باشد:
نیاز به محبت متقابل

فرد در تمام زندگی نیازمند است که مورد مهر و محبت قرار گیرد. همچنین احتیاج دارد به یک عده به عنوان والدین، فرزند، برادر و خواهر، خویشاوند و دوست محبت کند.
نیاز به موفقیت

هر کس در زندگی می کوشد در کارها و فعالیت های خود کامیاب شود. چنانکه کودک خردسال وقتی در بازی یا فعالیتی موفق می شود بسیار شاد می شود و نظر اطرافیان را بدان جلب می کند.
نیاز به آزادی از ترس

هر فرد نیازمند است که از هرگونه ترس و اضطراب آزاد باشد چه آنها مهمترین عوامل در تعویق نیازهای عاطفی هستند چنانکه هرگاه کودک همواره در ترس و اضطراب باشد هرگز نمی تواند احتیاج به تعلق خاطر، محبت، موفقیت و سایر نیازمندیهای خود را ارضا کند.
نیاز به تعلق خاطر

هر فرد در زندگی خود را به گروه یا جماعتی منسوب و متعلق بداند. این احتیاج فرد را می توان با تشکیل گروه های مختلف ارضا کرد.
نیاز به آزادی از ترس

هر فرد نیازمند است که از هرگونه ترس و اضطراب آزاد باشد چه آنها مهمترین عوامل در تعویق نیازهای عاطفی هستند چنانکه هرگاه کودک همواره در ترس و اضطراب باشد هرگز نمی تواند احتیاج به تعلق خاطر، محبت، موفقیت و سایر نیازمندیهای خود را ارضا کند.
گفت و گو کردن

طبق نظر روانشناسان خانواده تهران بسیاری از زوجین به ویژه زنان نیاز به صحبت کردن با سریک زندگی خود دارند و بسیاری از مردان بدون این که از این نیاز آگاهی داشته باشند و از آن جایی که اولویت اولشان نیست همسرشان ناراحت شده و فکر می کنند که همسرشان تمایلی به صحبت نشده و یا نسبت به او بی توجه هستند.
گفت و گو کردن یکی از مواردی می باشد که سبب می شود افراد نسبت به خواسته های یکدیگر آگاه باشند و بهترین راه حل برای حل کردن مشکلات می باشد. زمانی که زوجین با یکدیگر صحبت می کنند ممکن است که در آن بسیاری از نکات دیگر مانند همدلی و … استفاده کنند که همه ی آن ها باعث بیشتر شدن صمیمیت و در نتیجه موفقیت زناشویی می باشد.
محبت

طبق نظر مشاوران هر فردی نیاز به محبت دارد و در هر رابطه ای فقدان آن می تواند بسیار آسیب رسان باشد. زن و مرد باید با یکدیگر مهربان باشند و به صورت کلامی و غیر کلامی، نوازش و … علاقه و محبت خود را به همسر خود نشان دهند. در بسیاری از افراد محبت کردن به عنوان نیاز اول می باشد ولی در حالت کلی برای ایجاد صمیمیت بسیار مهم و ضروری می باشد.
صداقت

هر فردی از طرف مقابلش توقع دارد که در زندگی مشترک صادق و راستگو باشد. عدم صداقت و دروغگویی به مرور زمان بین زوجین فاصله ایجاد می کند و اعتماد فرد را کمتر می کند. به همین دلیل صداقت و راستگویی از موارد مهم دیگری است که زوجین باید به آن آگاه باشند.

اصول اولیه رابطه عاطفی

برای شروع یک رابطه عاشقانه در قدم اول باید از اصول اولیه رابطه عاطفی، آگاه باشید و براساس آن فردی را برای شروع یک رابـطه سالم انتخاب کنید. پس برای رسیدن به اهداف خود و برآورده شدن انتظاراتتان باید قبل از آغاز یک رابطه، شخصیت، تمایلات جنسی و عواطف خود را که از اصول اولیه رابطه عاطفی محسوب می شوند مشخص کنید. چون شما نمی ‌توانید خصوصیات طرف مقابل خود را تغییر دهید تا در رابطه احساس رضایت کنید.
بلکه باید بر اساس معیارهای خودتان انتخاب درستی داشته باشید. در روزهای اولیه آشنایی، سعی کنید شور و شوق زیاد از حدتان را برای قرار گذاشتن کنترل کنید. افراد در یک رابطه توجه و عاطفه می ‌خواهند ولی زیادی در دسترس بودن در ابتدای رابطه ناخوشایند است. هفته ای یک یا دو بار دیدار کافی است.
در صورتی که هر دوی شما، برای دیدن بیشتر یکدیگر مشتاق هستید، می ‌توانید تعداد این ملاقات ‌ها را بیشتر کنید. با این حال توجه داشته باشید که دیدارهای زیاد، می ‌تواند به بی میلی طرف مقابل منجر شود. پس بهتر است در هفته ‌های ابتدایی به یکدیگر فرصت دهید تا زمانی برای تصمیم گیری، انتخاب و طی کردن درست و اصولی مراحل رابطه عاطفی داشته باشید. ارتباط صادقانه و توام با احترام، به خصوص حین حل مسائل دشوار یکی دیگر از اصول اولیه رابطه عاطفی است.

ممکن است خیلی از ما یاد گرفته باشیم در زندگی روزمره موضوعات ناخوشایند را پنهان کنیم تا ظاهر زیبای زندگیمان حفظ شود. شاید هم هیچ وقت یاد نگرفته باشیم که احساسات ناخوشایند را به رسمیت بشناسیم. در مجموع می ‌توان گفت یکی از چالش هایی که می تواند به بحث و دعوا منجر شود، ناتوانی در برقراری ارتباط سالم است. این یعنی هر حرفی را فوری به خودمان بگیریم یا وقتی احساس خطر می کنیم، از کوره در برویم. اگر این خصوصیات در شما وجود دارد، باید به صورت جدی روی خودتان کار کنید.
زیرا داشتن ارتباط قوی و سالم مانند نیروی حیاتی است که به رابطه خوب جان می ‌بخشد. طبیعتا هیچ کس نمی تواند همیشه صبور باشد. زیرا عواملی مانند کم خوابی، استرس یا مشکلات جسمانی ممکن است باعث شود که در مقطع هایی از زندگی به سرعت عصبانی شوید. این رفتارها بخشی از انسان بودن است. اما کسانی که در یک رابطه سالم عاشقانه هستند، معمولا تا اندازه ‌ای برای صبر خود حد و مرز تعیین می کنند. زیرا این صبر باعث می ‌شود که وقتی یکی از دو نفر حالش خوب نیست یا روز بدی داشته است با حفظ آرامش به صورت انعطاف پذیر و با حس حمایت رفتار کند.
اما اگر دو طرف رابطه نسبت به هم صبور نباشند، ریزبین می شوند. از این رو از هم کینه به دل می گیرند. بنابراین از نظر ذهنی مدام درحال فکر به توهین هایی هستند که طرف مقابل حواله آن ها کرده است. این در حالی است که در یک رابطه سالم معمولا دو طرف رابطه بی قید و شرط به هم عشق می ‌ورزند و حالات روحی یکدیگر را به خوبی درک می ‌کنند.

وقتی شما با یک نفر وارد رابطه می شوید، قرار است با فردی که دنیای دیگری دارد، علایق و نیازها، خصوصیات شخصیتی و خلقی متفاوتی از شما دارد، و به طور کلی با فردی که با شما متفاوت است زندگی کنید و سازگار شوید.
قبل از برقراری ارتباط عاطفی پایدار، دست به خودشناسی بزنید، ویژگی های شخصیتی و خلقی تان را بشناسید، الگوهای ناکارآمد ارتباطی تان را بشناسید و به اصلاح آن بپردازید.ضعف ها را تا جای ممکن برطرف کنید و با ویژگی های دیگرتان که قابل تغییر نیستند کنار بیایید.
عشق و ارتباط بالغانه، یگانگی به شرط حفظ تمامیت و فردیت است اگر شما در دوران مجردی احساس شادی نمی کنید و از زندگی لذت نمی برید، احتمالا با برقراری ارتباط عاطفی نیز اتفاق خاصی نخواهد افتاد. خوشبختی و خوشحالی واقعی چیزی است که از درون به وجود می آید و اتفاق ها و افراد بیرونی لزوما نمی توانند شما را شاد کنند.
اگر شما در دوران مجردی و تنهایی به اندازه کافی نیرومند هستید که با مشکلات و اتفاق ها کنار بیایید، از زندگی لذت ببرید و با ویژگی های خودتان کنار بیایید، احتمالا با برقراری ارتباط عاطفی نیز می توانید این کار را بکنید.

حتی خوش ‌برخوردترین و کامل ‌ترین زوج ‌ها باز هم با هم اختلاف و مشکلاتی دارند، زیرا دو انسان کاملا متفاوت و از دو خانواده با دو سبک فرزند پروری مختلف در کنار هم قرارگرفته‌ اند. اگر با توقعات عجیب و غیرواقعی وارد یک رابطه عاطفی شویم، بعد از مدتی که احساساتمان فروکش کرد، مدام احساس می ‌کنیم شریک عاطفی ‌مان دیگر علاقه ‌ای به ما ندارد و یا مثل روزهای اول شیفته ما نیست و ممکن است احساس کنیم این رابطه دچار مشکل شده است و هرچه زودتر باید به آن خاتمه دهیم. داشتن روابط عاطفی به معنی از دست دادن فردیت نیست.
داشتن آزادی و فرصت تنها بودن به معنی دور شدن و اهمیت ندادن نیست. رابطه عاطفی سالم شامل داشتن تفریحات، علایق و لحظات خصوصی می ‌شود. هیچ رابطه ‌ای بدون اختلاف نیست. اما برای حفظ روابط عاطفی سالم، هر دو نفر باید نحوه گفتگو و مشاجره را بیاموزند. با آموختن شیوه سالم و صحیح بیان خواسته‌ ها، می ‌توان روش گذر از اختلاف و تفاوت ‌ها را پیدا کرد.
زوج باید بدانند چه چیزهایی باعث شروع اختلاف بین آنان می ‌شود، محرک اختلاف و بحث چیست و چطور می ‌توان تعاملات را بهبود بخشید. درصورتی‌که زوج فاقد این مهارت باشند، یک مشاور یا روانشناس می ‌تواند این مهارت ‌ها را به آنها آموزش دهد. ما در مجموعه ی فاطمه پیوسی آماده ایم تا بهترین راهکار ها را برای شما عزیزان ارائه نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

نکات تکمیلی در مورد نیاز اولیه رابطه عاطفی

 به عنوان نکات تکمیلی در مورد نیاز اولیه رابطه عاطفی باید این نکته را به عنوان نکته اصلی و مهم اضافه نماییم که داشتن یک رابطه، بدون آگاهی از مسائل و مشکلات آن در مسیر درست قرار نخواهد گرفت. بهتر است قبل از ورود به یک رابطه از نیاز اولیه رابطه عاطفی و مشکلات رابطه عاطفی به خوبی آگاه شوید. در این صورت می توانید یک رابطه عاطفی دلنشین را تجربه نمایید.
اینکه ما بتوانیم با فردی دیگر رابطه عاطفی سالمی برقرار کنیم بسیار مهم‌ تر از صرف برقراری ارتباط است. بسیاری از افراد صرف ‌نظر از توجه به سلامت روابط خود، فقط به دنبال برقراری ارتباط یا ازدواج با جنس دیگر هستند، بگذریم از اینکه همه می‌ گویند که رابطه عاطفی خوب می‌ خواهیم. وقتی که ما یک رابطه عاطفی نا‌سالم را به همان شکل ادامه می ‌دهیم، دیر یا زود از آن رابطه آسیب می ‌خوریم و چه بسا مجبور به ترک رابطه می ‌شویم.
داشتن یک رابطه عاطفی سالم یکی از مهم‌ ترین‌ مسائل زندگی است که باید بسیار برای آن وقت و انرژی صرف کنیم زیرا تاثیر بسیار زیادی بر زندگی و روان ما دارد. در یک رابطه عاطفی سالم، طرفین از یکدیگر انرژی مثبت دریافت می ‌کنند. در روابط عاطفی سالم تمامی هیجانات چه مثبت و چه منفی، می ‌توانند حضور داشته باشند اما آنچه بسیار اهمیت دارد این است که دو طرف رابطه بر یکدیگر تاثیر هیجانی مثبتی بگذارند. 

در روابطی که پر از ناراحتی، شکایت، رنجش، خشم و متمرکز بر اختلافات و تفاوت ‌ها است، هرگز نمی‌ توان شادی و سرزندگی را برای مدتی طولانی تجربه و حفظ کرد. در روابط عاطفی سالم وقتی زن و مرد رابطه در کنار هم قرار می‌گیرند، حتی اگر حال خوشی نداشته باشند هم به‌خاطر تاثیرگذاری مثبت طرف مقابل حالشان تغییر می‌کند.
البته ناگفته نماند که قرار نیست این اتفاق همیشه رخ دهد و گاهی میان دو طرف بحث اتفاق می ‌افتد یا هر دو طرف حال خوشی ندارند و… اما غالبا این ‌طور خواهد بود که رابطه به هر دو طرف احساس شادی و آرامش بیشتری می ‌دهد. در هر رابطه طرفین، یک سری نیازهای دارند که می خواهند از نظر عاطفی آن ها بر آورده شوند.
باید توجه داشته باشید بین دوست داشتن و نیاز به دوست داشتن تفاوت وجود دارد. برخی از زوج ها با آرامش صحبت می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است صدای خود را بلند کنند. مهمترین چیزی که در روابط محکم وجود دارد، این است که شما از درگیری و اختلاف ترسی نداشته باشید، شما باید برای بیان اختلاف نظر ها بدون هیچ ترسی، احساس امنیت کنید و بتوانید بدون تحقیر، تخریب یا توجیه، درگیری و اختلاف را از بین ببرید. 
سخن پایانی

رابطه عاطفی بین زوجین یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های زندگی ما هستند، به همین دلیل مدیریت کردن آن ‌ها یکی از اصلی ‌ترین کارهایی است که باید انجام دهیم، به‌ویژه رابطه های عاطفی که می‌ توانند تاثیر مستقیمی در سلامت روان یا آسیب روحی ما داشته باشند. اما مسئله اینجا ست که مدیریت روابط، فرایندی اکتسابی است که نیاز به آموزش دارد. دلیل اصلی آن هم پیچیدگی ذهنی انسان ها ست.
افکار شما در رابطه روی رفتار شما تاثیرگذار خواهد بود نظارت بر افکار و احساسات و رفتار های همراه آن به شما کمک می کند تا رابطه ی عاطفی را از سمت خود کنترل نمایید. شناخت نیاز اولیه رابطه عاطفی و اینکه نیاز اولیه رابطه عاطفی چیست به هردو طرف کمک می نماید تا بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایند. تشخیص شکل‌ گیری و حرکت رابطه در جهت مناسب نیز بسیار مهم است. اما متاسفانه بسیاری از افراد نمی دانند باید دنبال چه معیارهایی در یک رابطه سالم بگردند یا اصلا نمی ‌دانند تمام معیارهای مثبتی که در یک رابطه سالم لایق وجود دارد چیست.
برای داشتن یک رابطه سالم و کسب اطلاعات در مورد اصول یک رابطه سالم می ‌توانید از راهنمایی ‌های روانشناس و روانپزشک استفاده کنید. دریافت مشاوره از یک فرد متخصص می تواند شما را در چالش های یک رابطه کمک نماید. توجه داشته باشید که نیاز اولیه رابطه عاطفی بهترین کلید برای حل مشکلات رابطه عاطفی است، چراکه بسیاری از مشکلات ریشه در عدم شناخت کافی دارد. در همین راستا مجموعه فاطمه پیوسی بهترین مرکز برای مشاوره و راهنمایی برای شما عزیزان است. شما می توانید به منظور دریافت مشاوره و راهنمایی با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − چهارده =