سبد خرید

طلاق و تاثیرات آن

طلاق و تاثیرات آن

موضوعات مهم آموزش

انواع طلاق در روانشناسی

طلاق بنیان خانواده را بهم می ریزد. همه ما ناخودآگاه با شنیدن واژه طلاق تصویر جدایی قانونی و فسخ عقد محضری در ذهنمان جای می گیرد. این در صورتی است که طلاق محضری، آخرین مرحله از جدایی است. طلاق عاطفی، اجتماعی، اقتصادی، روانی و هم والدی؛ انواع طلاق اند که همه آن ها مراحل قبلی طلاق قانونی اند.
هر زمان که زوجین پس از ازدواج به هر دلیل نتوانند به اهداف مشترک خود برسند، ناسازگاری ها شروع خواهند شد. این ناسازگاری ها به مرور زمان شدت تنش ها را افزایش داده و رابطه را به سمت جدایی سوق می دهد. یکی از معضلات اصلی اجتماعی در جامعه امروز، بالا رفتن نرخ طلاق است که نگرانی و اضطراب را در جوانان بالا برده و ترس از شروع زندگی مشترک را در آن ها بوجود آورده است.
آگاهی داشتن درباره طلاق به شما کمک می کند تا در صورت ضرورت برای جدایی، بتوانید بهترین تصمیم را گرفته و تا حدودی از آسیب های آن پیشگیری کنید. با این حال مشاوره پیش از ازدواج قبل به شما کمک می کند تا به لحاظ روحی، آمادگی پذیرش شرایط جدید را داشته باشید. پس قبل از مراجعه به دادگاه، بهتر است با طلاق و تاثیرات آن و همچنین انواع طلاق در روانشناسی آشنا شوید، پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

طلاق عاطفی

طلاق عاطفی یکی از شایع ترین طلاق ها است که در طی آن زن و شوهر فقط زیر یک سقف زندگی می کنند و دیگر هیچ مهر و محبتی بین آن ها نیست. در این نوع سبک زندگی ظاهر ساختار خانواده حفظ شده؛ در صورتی که زوجین رابطه عاطفی با هم ندارند. در چنین خانواده هایی روابط منفی جای خود را با روابط مثبت داده اند.
طلاق عاطفی مقدمه طلاق قانونی است و تهدیدی جدی برای نابودی بنیان خانواده است. چرا که توهین؛ تحقیر، آزار و سرزنش جای خود را به محبت، حمایت، دلگرمی و اعتماد داده است. بهتر از در این مرحله، قبل از هر اقدامی از مشاور خانواده کمک گرفته شود.

طلاق اقتصادی

در طلاق اقتصادی، از طن حمایت مالی شده و اموال و دارایی ها بین هر دو تقسیم می شود و مردان به حکم دادگاه محکوم به تامین مالی فرزندان و پرداخت نفقه می شوند که اکثرا از این کار خودداری کرده و از این رو طلاق اقتصادی رخ می دهد. همچنین گاهی زوجین تصمیم می گیرند به صورت کامل خرجشان را از یکدیگر جدا کنند. برای مثال؛ روی همه وسایلی که خریده اند مالکیت گذاشته و در داد و ستد با یکدیگر قرار می گیرند که آسیب بسیار جدی به زندگی مشترک می زند.

طلاق اجتماعی و روانی

در این طلاق اجتماعی، زوجین از یکدیگر می خواهند تا رفت و آمد خود با یکسری اقوام و دوستان را قطع کنند، در صورتی که هر کدام تمایل به این رفت و آمد دارند، که این موضوع مشکل ساز است.
در طلاق روانی؛ زوجین خواسته ها و نیز های یکدیگر را برآورده نکرده و از زیر مسئولیت شانه خالی می کنند؛ که آسیب های جبران ناپذیری را به همراه دارد. اضطراب، وسواس، افسردگی و خیانت تنها بخشی از آسیب های این طلاق است. و تنها کمک گرفتن از مشاوره های زناشویی می تواند سبب بهبود کیفیت این روابط شود.

طلاق هم والدی

در طلاق هم والدی، پدر و مادر تلاش می کنند تا هر کدام رابطه خودشان را با فرزندشان خوب کرده و علیه والد دیگر مقابله کنند، در واقع با این کار فرزندان خود را تقسیم می کنند. هرچند که در برخی مواقع این مثلث سازی نا آگاهانه انجام می شود؛ اما این تعارضات به مرور زمان منجر به جدایی خواهد شد.

طلاق

قانونی طلاق قانونی همان طلاقی است که به عنوان جدایی و متارکه زوجین شناخته می شود، که آن هم انواع مختلفی دارد:

طلاق رجعی

در این نوع طلاق، زوجین بعد از جدایی می توانند مجدد به یکدیگر برگردند. در طلاق رجعی، طلاق فسخ شده و زن و شوهر بهم رجوع می کنند.

طلاق بائن

در طلاق بائن حتی اگر پشیمان هم شوید، دیگر نمی توانید به هم برگردید، پس قبل از اقدام به طلاق با انواع طلاق آشنا شوید و با آگاهی کامل تصمیم بگیرید.

طلاق عسر و حرج

به این معناست که زن در شرایط سخت و مشقت باری به سر می برد، در این شرایط اگر بتواند به دادگاه ثابت کند که دیگر نمی تواند این اوضاع را تحمل کند، دادگاه حکم او را صادر می کند. شرایط سختی مثل مردی که در دام اعتیاد است، بیماری لاعلاج یا صعب العلاج دارد، دست بزن دارد یا مدت طولانی از او خبری نیست.

طلاق خلع

زمانی زن به هر دلیلی تمایل به ادامه زندگی مشترک نداشته باشد، مهریه خود را می بخشد تا مرد با طلاق موافقت کرده، طلاق خلع گفته می شود که این طلاق نیز شرایط خاص خود را دارد.

چرا درخواست طلاق در زنان بیشتر است؟

براساس آمارهای اعلام شده، درخواست طلاق زنان، بسیار بیشتر از مردان است و تقریبا ۸۰ تا ۹۰ درصد آن ها هم بعد از جدایی پشیمان میشوند؛ اما با این حال چرا درخواست طلاق در زنان بیشتر است؟ و چرا پشیمانی در آن ها بیشتر است؟
تامین معاش، شکست، نداشتن امنیت و مسائلی از این قبیل، از جمله اصلی ترین دلیل پشیمانی زنان بعد از زندگی مشترک است. اکثر زنان، زمانی که درخواست طلاق می دهند، نسبت به بیشتر این مشکلات، آگاه اند. به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از اقدام به جدایی، همه جوانب را در نظر گرفته و ارزیابی کنید؛ و حتما از مشاورین و روانشناسان حوزه خانواده کمک بگیرید.

دلایل اصلی درخواست طلاق زنان

  • همسر معتاد
  • ازدواج اجباری
  • تفاوت واقعیات زندگی با رویاها
  • عدم شناخت کافی از همسر به دلیل دلبستگی بیشتر زنان پیش از ازدواج
  • کمتر بودن توانایی سازگاری
  • خیانت در مردان
  • مشکلات اقتصادی
  • دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی
  • پرخاشگری، بداخلاقی و خشونت خانگی
  • انواع اختلالات جنسی مرد و ناتوانی در ارضای نیازهای جنسی و عاطفی

چرا زنان بعد از طلاق بیشتر پشیمان می‌شوند؟

تقریبا دلیل اینکه چرا زنان بعد از طلاق بیشتر پشیمان می شوند؛ مشخص است. زندگی زنان مطلقه نسبت به مردان بیشتر است. همچنین براساس آمارها، جمعیت زنان مطلقه، تقریبا ۶ برابر مردان مطلقه است؛ و این یعنی ۸۰ درصد از مردان پس از طلاق به زندگی مجدد باز می گردند.
و به همین دلیل هم نگاه های منفی جامعه و هنجار ها نسبت به زنان مطلقه، مسائل مربوط به فــرزندان طلاق، دشواری در تامین هزینه‌های زندگی، عدم حمایت خانواده‌ها و… سبب می شود که زنان معمولا یک سال بعد از طلاق، به برگشت فکر کنند. در واقع؛ خانه، فرزندان و زندگی عمده ترین دلیل بازگشت است.
احساس ترحم و نگاه دوگانه و همچنین نگاه منفی، اذیت و آزار نسبت به این زنان بسیار آزار دهنده است و احتمال بازگشت آنها به زندگی قبلی هرچند آسیب زا را زیاد می کند.

مشاوره طلاق

طلاق، راهکاری نهایی در زندگی زناشویی است. اگر زندگی خود را دوست دارد و می خواهید آن را حفظ کنید؛ به طلاق فکر نکنید و سعی کنید تا از روش های اصولی آن را حفظ و مستحکم کنید.
اما اگر به همسر و زندگی خود علاقه ای ندارید؛ و یا به واسطه مشکلات پیش آمده تصمیم به جدایی گرفته اید؛ بهتر است قبل از اینکار از کمک مشاوران طلاق بهره مند شوید. این کار به شما کمک می کند تا حتی در صورت طلاق نیز، بهترین اقدامات ممکن صورت گیرد. چرا که طلاق گرفتن در برخی شرایط، مثل عدم احساس امنیت، مخاطرات جانی و… ضروری است. پس با یادگیری مهارت ارتباط موثر از فروپاشی زندگی مشترک خود جلوگیری کنید. و در آخر پیشنهاد می کنیم ویدیوهای آموزشی موسسه هنر زنانگی و زندگی را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + ده =